Pentru a pierde in greutate, cei mai multi oameni aleg metode simple si scurte care par ca functioneaza repede, totusi pe plan indepartat, rezultatele pot fi mai periculoase. Cel mai sanatos mod de a pierde greutatea nu sunt nici dietele dure, nici sute de exercitii. Corpului ii plac schimbarile lente in materie de mancare si sport. Cel mai bun mod de a pierde in greutate este de a reduce cantitatea de calorii pe care le consumi si sa cresti nivelul de activitate.

Metode gresite de a slabi:

Infometarea: cand incepi sa te infometezi brusc, prin diete care restrictioneaza sever caloriile si tipurile de alimente permise, poti dobandi deficiente in nutritie si vitamine, de care corpul are nevoie.

Dieta: dieta nu are efecte. Desi poti pierde de la 5-10% din greutatea prin orice dieta, greutatea revine. Elementele esentiale ale unei diete se refera la rezultate pe termen lung in obiceiul de a manca si trebuie sa includa 3 mese pe zi, pentru a ramane sanatoasa. Trebuie sa mananci si proteine, si carbohidrati si grasime. Dietele de obicei iti taie din nutritia importanta.

Dieta cu lichide: const in extracte de fructe proaspete, shake de fructe, cafea, lapte, shake de proteine, supa. Se poate pierde in greutate asa in 2-3 zile, dar ceea ce se pierde este de obicei, apa. Odata ce incepi sa mananci iar, greutatea revine din ce in ce mai mult daca nu esti atenta.

Numai legume:sunt bune pentru sanatate, insa exista doua tipuri de legume: cele care contin zahar si cele care nu. Refuza porumbul, cartofii, fasolea si alege legumele verzi, iar pe langa ele, adauga omlete, lasagna, supa sau portii de paste.

Pastile de slabit: sunt magice, dar sunt si foarte periculoase pentru sanatatea ta. Majoritatea dintre acestea iti taie apetitul. Dar asta inseamna ca si metabolismul se va da peste cap, asa ca este o solutie pe termen scurt.

Efectele adverse ale dietelor de mai sus: ameteeala, probleme gastroenterologice, depresie, constipatie, anormalitati ale pielii, menstre neregulate, osteoporoza.