Durerile de cap (cefalalgii, cefalee) impreuna cu migrenele reprezinta cauzele cele mai numeroase pentru care oamenii cer sprijin medical, deoarece aceste suferinte pot fi ameliorate numai printr-un tratament bine individualizat, bazat pe un diagnostic precis.

Cauze:

– stresul (agitatie, conflicte, epuizare, emotii reprimate, etc );
– abuzul de alcool si tutun;
– raceala si gripa care provoaca de obicei dureri puternice;
– oboseala oculara sau alte tulburari de vedere;
– hipertensiunea, intoxicatiile, alergiile;
– intolerante la medicamente sau intolerante alimentare;
– zgomotul excesiv, variatiile presiunii atmosferice sau aerul prea uscat;
– insolatiile.
Remedii naturiste:

– pentru durerile de cap cauzate de raceli, beti un decoct din coriandru si zahar;

– folositi cataplasme cu felii de cartofi cruzi pe frunte

– eliminarea durerilor poate fi posibila si prin bai aromate prelungite

– uleiul de migdale este un alt remediu alternativ de a vindeca durerile de cap. Masati fruntea si muschii inferiori ai gatului.

– infuzie de roinita – (cat se ia intre primele trei degete de la mana)intr-o cana de apa clocotita se lasa sa stea 10 minute. Se bea rece cu inghitituri mici, 2-3 cani pe zi.

– puteti aplica si comprese cu lemn de santal, pe frunte. Acest remediu este folositor pentru indepartarea durerilor de cap pe parcursul verii;

– inhalatiile cu fiertura de varza sunt de asemenea eficace in combaterea durerilor de cap. Se prepara simplu: se pun 1-2 l de apa la fiert, se taie 1/4 de capatana de varza in bucati mici si apoi se pune in apa clocotita. Se lasa la fiert 15 minute, apoi se ia oala de pe foc si de inhaleaza aburii fierbinti, tinand capul acoperit cu un prosop mare deasupra oalei. Dupa aceea se unge fata cu o crema grasa.

– un alt ceai benefic in tratarea migrenelor de cap, eset ceaiul din ameste de plante de cretisoara si menta, care la fel, care se pot achizitiona de la plafare. Se pune 1 l de apa la fiert si se adauga 40 g cretisoara si 20 g de frunze de menta. Se lasa sa fiarba 20 de minute, apoi se ia de pe foc si se mai lasa 10 minute in vas, dupa care se strecoara si se bea mai intai o ceasca de ceai, iar daca durerea persista se poate bea mai mult.

– infuzie de coada soricelului – o lingurita planta la o cana cu apa clocotita. Se beau 2-3 cani pe zi.