Una dintre cele mai frecvente tulburari ale pielii care afectează sdsdmajoritatea oamenilor este psoriazisul scalpului. Cei care suferă de această afecțiune dezvolta roseata la nivelul scalpului. Aceasta conditie afecteaza nu numai pielea capului, dar se poate, de asemenea, extinde la alte domenii, cum ar fi partea din spate a gâtului, frunte sau chiar în spatele urechilor.

Cauza exactă a psoriazisului scalpului, sau orice alt tip de psoriazis, este încă necunoscuta. Dar se crede a fi un rezultat al unei anomalii în sistemul imunitar. Aceasta anomalie poate determina celulele din pielea noastră să crească rapid, formând astfel solzi.

Desi nu exista nici un leac pentru această afecțiune a pielii, există alte căi de atac care pot ajuta la tratarea si controlarea acesteia.

1. Suplimente alimentare

Suplimentele care au ulei de pește, vitamina D și ciulin de lapte au fost cunoscute pentru a oferi ajutor pentru cei care sufera de psoriazis. Când uleiul de pește este aplicat direct pe piele, este cunoscut a fi foarte liniștitor.

2. Hidratante

Este important să vă asigurați că pielea ta are suficienta miditate. Obține un umidificator pentru casa si birou pentru a preveni pielea uscata. Cei cu pielea sensibila ar trebui să folosească hidratante pentru a preveni formarea placilor.

3. Bomboane de ciocolată

Ești un iubitor de ciocolata? Ei bine, aici este o veste fabuloasa pentru tine! Bomboanele de ciocolată au fost denumite de Fundatia Nationala a Psoriazisului a unul dintre elementele de alimentele care sunt foarte bune pentru tratament la domiciliu.

4. Ulei de măsline

Uleiul de masline ajuta în tratamentul psoriazisului scalpului si ofera rezultate remarcabile. Puteți aplica ulei de măsline sau ulei vegetal pe scalp. Acest lucru va improspata pielea si va bloca nutrientii din piele, prevenind raspandirea acestuia.

5. Bai călduțe

Baile fierbinti nu sunt recomandate, deoarece acestea pot afecta și mai mult pielea sensibila. Dar o baie calduta amestecata cu ulei de masline, sare Epsom sau lapte poate face minuni pentru tratamentul psoriazisului scalpului. Aceasta ajută la calmarea mâncărimi.