Sunt multe femei care apeleaza  la indreptarea parului, pentru un look asezat si ordonat. Indreptarea parului temporara nu dauneaza parului sau texturii sale, dar indreptarea permanenta a parului poate dauna. Asa ca evita acest lucru prin grija de anumite lucruri, enumerate mai jos.

Aminteste-ti ca parul tau a fost expus recent la chimicale prin indreptarea parului permanenta, asa ca este predispus la rupere. Parul poate deveni uscat, sensibil, rupt, slabit, aspecte din cauza carora apare si caderea severa a parului.

Pentru a evita asemenea consecinte ale indreptarii permanente, ingrijirea in plus este esentiala. Cumpara sampoane, balsamuri si serum pentru par special concepute pentru parul tratat si foloseste-le regulat pentru a-ti hrani parul si pentru a-i conferi stralucire.

Alegerea unui balsam de tipul leave-in poate fi inselatoare. Alege-l pe cel mai bun de pe piata pentru a evita ruperea parului. Daca stilistul tau iti recomanda, atunci alege tratamente profunde pentru par. Tratamentul cu ulei fierbinte trebuie urmat, pentru a iti mentine parul puternic. De vreme ce parul slabeste, foloseste o perie cu dintii rari pentru a iti descalci parul. Nu folosi produse de styling. Daca ti-ai tratat parul chimic, produsele de styling pot provoca firele despicate si par aspru. Caldura aparatelor pot absorbi hidratarea parului, uscandu-l.

Daca planuiesti sa iti vopsesti parul, asigura-te ca alegi o vopsire profesionala si produse profesionale. Compara avantajele cu dezavantajele la fiecare proces la care supui parul. Intreaba-ti stilistul daca indreptatul parului ti se potriveste complexiei tale si daca se merita sa iti tratezi parul astfel.

Cat in privinta precautiilor pentru indreptarea parului, asigura-te ca apelezi la ajutor profesional pentru indreptare si evita sa faci tu singura totul. De asemenea, nu incerca sa iti indrepti parul prea des pentru ca daunele pot deveni permanente.

Mai bine apeleaza la indreptarea temporara, mai rar, pentru ca iti poti rasfata parul intre procesele de indreptare cu produse special concepute.