Retete dietetice – Salata cu fructe de mare

Timp de preparare:
1 ora (complexitate medie)

Ingrediente:
100 gr.carne de scoici (stridii,midii)
150 gr.cozi de creveti
100 gr.caracatita
100 gr.calamar
50 gr.surimi de crab sau cod
4 linguri de orez
2 linguri de mustar
1 galbenus
5 linguri ulei,de preferat din masline
1/2 ardei gras rosu
200 gr.castravete proaspat
1 ceapa mica
2 linguri soia sos
3-4 linguri muguri de bambus
1 varf de cutit de nucusoara
sar,piper

Mod de preparare:


Putem folosi un amestec de fructe de mare care se gaseste in comert,insa gustul nu va fi acelasi. Fructele de mare se fierb cu putina apa aproximativ un minut.Daca am procurat calamarul si caracatita in bucati mai meri,acestea se taie la dimensiunea dorita.Nu se adauga prea multa apa,ci doar atat cat sa se innabuse.Se rastoarna fierbintin vasul in care se va servi salata.Se adauga sosul de soia,se amesteca si se lasa la temperatura camerei aproximativ 20 de minute.Orezul se alege,se spala in mai m ulte ape si se fierbe in putin apa timp de 10 minute.Se lasa sa se raceasca.Amestecam galbenusul cu mustarul si adaugam uleiul.Taiem ceapa foarte fin si o adaugam peste fructele de mare.Adaugam apoi castravetele si ardeiul taiat cubulete.Amestecam usor,apoi adaugam sosul de ou cu mustar si ulei si continuam sa amestecam doar de cateva ori numai prin rasturnare.Se adauga nucusoara,sarea si piperul dupa gust.Se lasa la rece inca 30 de minute dupa care se poate servi.Nu se pastreaza pentru a doua zi.