Salata cu broccoli, tofu si seminte de susan – Salata de dieta
Ingrediente:
- 300g tofu taiat si scurs de zeama
- 1 pahar de sos marinat pentru salata
- zeama de la 2 lamai
- 2 bucatele de ghimber tocat marunt
- 2 capatani mici de broccoli
- ulei de susan
- 4 catei de usturoi
- cateva ciuperci taiate felii
- 1 ardei gras taiat julienne (felii subtiri)
- 1/2 morcov tocat marunt
- otet
- cateva frunze de laptuca tocate
- seminte de susan prajite
- 2 linguri sos de soia
Mod de preparare:
Aseaza tofu intr-un bol, toarna peste el sosul marinat, acopera-l si lasa-l la frigider timp de aproximativ 1 ora.Incinge cuptorul la 180 de grade si unge o tava cu ulei vegetal. Scoate tofu de la marinat si taie-l in bucatele. Aseaza bucatelele de tofu in tava, intr-un singur strat, si tine-le in cuptor aproximativ 15-20 minute pana se rumenesc. Apoi lasa-le sa se raceasca.
Pune apa intr-o oala, adauga sucul de lamaie si ghimbirul tocat si pune-le la fiert. Cand apa a dat in clocot adauga broccoli si lasa-l sa fiarba aproximativ 30 de secunde. Scoate-l apoi din apa fierbinte si trece-l printr-un jet de apa rece.
Intr-o tigaie incinge uleiul de susan. Peste acesta adauga usturoiul, ceapa si ciupercile si prajeste-le aproximativ 1 minut. Apoi pune feliile de ardei, morcovul, ceapa tocata, usturoiul, sosul de soia si otetul si continua sa le prajesti inca 3 minute pana cand ardeiul si morcovul incep sa se inmoaie. La sfarsit adauga broccoli si tofu si mai tine-le pe foc inca 1-2 minute, amestecandu-le.
Pune cateva frunze de laptuca tocata pe fiecare farfurie si deasupra adauga portii egale din amestecul de legume si tofu. Asezoneaza cu seminte de susan prajite.