Salata cu broccoli, tofu si seminte de susan – Salata de dieta

Ingrediente:

  • 300g tofu taiat si scurs de zeama
  • 1 pahar de sos marinat pentru salata
  • zeama de la 2 lamai
  • 2 bucatele de ghimber tocat marunt
  • 2 capatani mici de broccoli
  • ulei de susan
  • 4 catei de usturoi
  • cateva ciuperci taiate felii
  • 1 ardei gras taiat julienne (felii subtiri)
  • 1/2 morcov tocat marunt
  • otet
  • cateva frunze de laptuca tocate
  • seminte de susan prajite
  • 2 linguri sos de soia


Mod de preparare:

Aseaza tofu intr-un bol, toarna peste el sosul marinat, acopera-l si lasa-l la frigider timp de aproximativ 1 ora.Incinge cuptorul la 180 de grade si unge o tava cu ulei vegetal. Scoate tofu de la marinat si taie-l in bucatele. Aseaza bucatelele de tofu in tava, intr-un singur strat, si tine-le in cuptor aproximativ 15-20 minute pana se rumenesc. Apoi lasa-le sa se raceasca.

Pune apa intr-o oala, adauga sucul de lamaie si ghimbirul tocat si pune-le la fiert. Cand apa a dat in clocot adauga broccoli si lasa-l sa fiarba aproximativ 30 de secunde. Scoate-l apoi din apa fierbinte si trece-l printr-un jet de apa rece.

Intr-o tigaie incinge uleiul de susan. Peste acesta adauga usturoiul, ceapa si ciupercile si prajeste-le aproximativ 1 minut. Apoi pune feliile de ardei, morcovul, ceapa tocata, usturoiul, sosul de soia si otetul si continua sa le prajesti inca 3 minute pana cand ardeiul si morcovul incep sa se inmoaie. La sfarsit adauga broccoli si tofu si mai tine-le pe foc inca 1-2 minute, amestecandu-le.

Pune cateva frunze de laptuca tocata pe fiecare farfurie si deasupra adauga portii egale din amestecul de legume si tofu. Asezoneaza cu seminte de susan prajite.