Salata dietetica de vara – Salată de varză
Ingrediente:
- 1 varză mică
- 1 morcov
- 1 lingură ulei
- 2 linguri de oțet
- 1 linguriță rasă de zahăr tos
- 1 lingură de mărar proaspăt, tocat (sau pătrunjel sau frunze de țelină)
- sare și piper
Preparare:
Curățați și spălați varza – îndepărtați foile exterioare, îndepărtați cotorul.
Tocați varza cu o răzătoare sau din cuțit, cât mai fin posibil.
Pe un fund de lemn, frecați varza cu sare (aproximativ 1 linguriță de sare) până se înmoaie. Lăsați-o 10 minute să ia sare.
Curățați morcovul și radeți-l prin răzătoare.
După cele 10 minute, se stoarce varza de excesul de zeamă, se pune într-un bol încăpător și se adaugă morcovul ras.
Preparați vinegreta – într-o ceașcă, turnați uleiul, oțetul, zahărul și sare/piper după gust. Amestecați bine.
Turnați vinegreta în bolul de salată. Adăugați mărarul tocat mărunt. Amestecați.