Salata dietetica de vara – Salată de varză

Ingrediente:

  • 1 varză mică
  • 1 morcov
  • 1 lingură ulei
  • 2 linguri de oțet
  • 1 linguriță rasă de zahăr tos
  • 1 lingură de mărar proaspăt, tocat (sau pătrunjel sau frunze de țelină)
  • sare și piper

Preparare:

Curățați și spălați varza – îndepărtați foile exterioare, îndepărtați cotorul.

Tocați varza cu o răzătoare sau din cuțit, cât mai fin posibil.
Pe un fund de lemn, frecați varza cu sare (aproximativ 1 linguriță de sare) până se înmoaie. Lăsați-o 10 minute să ia sare.

Curățați morcovul și radeți-l prin răzătoare.

După cele 10 minute, se stoarce varza de excesul de zeamă, se pune într-un bol încăpător și se adaugă morcovul ras.
Preparați vinegreta – într-o ceașcă, turnați uleiul, oțetul, zahărul și sare/piper după gust. Amestecați bine.

Turnați vinegreta în bolul de salată. Adăugați mărarul tocat mărunt. Amestecați.