Cearcanele sunt una dintre cele mai comune probleme ale tenului, care afecteaza un sfert din populatia tarii. Da vina pe lifestyleul stresant, dar problemele se agraveaza zi de zi. Unele remedii si obiceiuri ale stilului de viata te pot ajuta efectiv sa rezolvi problema cearcanelor. Daca iti acorzi cateva minute zilnic, vei vedea rezultate pozitive in reducerea problemelor.

Este esential sa ai parte de un somn relaxant si complet. Fa o regula din a dormi cel putin 7 ore pe noapte. Lipsa somnului lasa ochii umflati si incercanati. Aplicarea de comprese de ceai verde pe ochi poate tine cearcanele la distanta, dar poti aplica si comprese reci pe ochi.

Stoarce sucul de la o rosie si adauga 4-5 picaturi de suc de lamaie in el. Inmoaie dischete de bumbac in acest suc si aplica-le pe ochi pentru 10-15 minute zi de zi.

Taie felii de castravete si aseaza-le pe ochi, noaptea, inainte de a adormi. Un castravete rece inmoaie ochii si reduce cearcanele.

Vitamina E si C ajuta in reducerea ochilor umflati. Poti folosi si pudra de la capsulele de vitamina E in acest scop. Aplica pudra sub ochi. Mai poti aplica si cremele valabile pe piata,care contin vitamina C.

Bea multa apa pentru a evita aparitia cearcanelor, hidrateaza-te cu macar 8 pahare de apa pe zi, pentru rezultate bune. De vreme ce pielea de sub ochi este foarte sensibila, este cel mai usor de a atacata de razele UV daunatoare. Fa o regula din a purta ochelari de fiecare data cand iesi pe afara. Evita si soarele puternic intre 11 si 15. Include in alimentatie si produse lactate, cat si produse bogate in fier, pentru prevenirea cearcanelor.

Aplica o mixtura de lapte pra si miere sub ochii tai, pastreaz-o acolo pentru 15 minute in fiecare zi, apoi spala pasta cu apa calda.

Poti sa folosesti creme de indepartare a cearcanelor, regasite in comert. Dar inainte de a cumpara aceste produse de ingrijire, asigura-te ca sunt validate de o companie reala si recunoscuta.