Exista multe motive pentru care ochii se pot usca sau irita, inclusiv lipsa somnului, caldura din incapere, fumul de tigara, alergiile, expunerea in fata ecranelor computerului, televizorului, telefonului pentru o perioada lunga de timp, cat si deshidratare. Din fericire, sunt multe tratamente bune pentru a reveni asta, ca sa ai ochi stralucitori.

Mananca pecum un nutritionist. Un studiu arata ca un consum de acizi grasi moega-3 din somon, nuci, seminte, protejeaza impotriva uscarii ochilor. Este important sa mananci si multe legume verzi si fructe cu vitamina C, cat si oua si morcovi – bogate in vitamina A si beta-caroten.

Alege crema de ochi potrivita. De vreme ce pielea din jurul ochilor este mai ales subtire si sensibila, vei vrea sa incerci o crema de ochi care contine ingrediente precum musetel, extract de ovaz, ceai verde.

Pastreaza-ti ochii hidratati. Picaturile pentru a reduce roseata ochilor este buna ocazional, dar daca le folosesti frecvent pentru ochii uscati, treci la lacrimile artificiale, mai bine.

Bea mai multa apa si mai putina cafeina. Este o idee mereu buna sa bei si mai multa apa, mai ales daca ai ochii uscati. Si in acest timp, limiteaza cafeaua la una pe zi, ea te poate deshidrata.

Intotdeauna indeparteaza machiajul ochilor. Cateodata toate patim sa adormim fara sa ne demachiem, dar este foarte important sa indepartam macar machiajul ochilor. Este cea mai buna cale de a preveni iritarea ochilor. Daca esti foarte obosita, tine servetele umede de bebelusi la indemana pentru a indeparta mascara si dermatograful.

Clipeste mai des. Suna usor, nu? Totusi, ecranul computerelor sau ale elctronicelor in general ne fac sa clipim mai rar. Clipirea naturala lubrifiaza ochii. Este bine ca la fiecare 20 de minute de expunere la ecran sa faci o pauza scurta. Priveste pe fereasta sau undeva departe pentru a iti improspata ochii.