Uita de smecheriile de a renunta la crbohidrati sau de a anula poftele. Stim acum ce sa iti spunem ca sa ramai la o greutate ideala.

Vechea regula: taie din carbohidrati. De ce sa renunti la ea? Pentru ca aceste diete slabe in carbohidrati nu pot fi tinute pe termen lung. Se pare ca cei care au mancat carbohidrati moderat fata de cei care au renuntat la ei de tot au slabit cu 3 kg mai mult.

Noua regula: mananca cateva portii de cereale pe zi, mai ales cele cu orez brun si ovaz. Carbohidratii iti ofera energie si fibre, iar evitarea lor este nerealista.

Vechea regula: evita galbenusul de ou. Intr-un studiu, cei care tineau dieta si mancau 2 oua zilnic timp de 12 saptamani au pierdut la fel de mult in greutate ca cei care nu au mancat oua. Colesterolul din oua este mic comparativ cu gramele de grasimi saturate din mancarea procesata.

Noua regula: galbenusul de ou are proteine, calciu si fier. Mananca-l ca parte dintr-o dieta echilibrata, dar evita mancarurile procesate precum salamul si carnea procesata, adevaratele produse cu colesterol rau.

Vechea regula: gustari in timpul zilei. Studiile din 90 arata ca gustarile in timpul zilei potolesc apetitul. Dar un nou studiu canadian spune ca nu exista diferente in pierderea de kilograme la femeile care au luat gustari si cele care nu au luat.

Noua regula: mananca cate portii vrei, dar ai grija la calorii – o femeie care vrea sa slabeasca trebuie sa consume 1200 de calorii pe zi.

Vechea regula: fara gustari la miezul noptii. Un studiu recent arata ca subiectii care au mancat cand au vrut nu au luat in greutate, dar depinde totul de ce mananca. Metabolismul merge indiferent de momentul din zi, dar mananca o cina sanatoasa la 10 noaptea, nu chipsuri in fata televizorului.

Noua regula: mananca tarziu daca vrei, dar nu intrece numarul de calorii. Nu poti inchide usa frigiderului? Experimenteaza cu diferite marimi ale portiilor.

Vechea regula: nu iti ascunde poftele. Studiile arata ca daca te abtii de la pofte, pana la urma vei ceda.

Noua regula: satisface poftele in moderatie, mananca portii mici din lucrurile care iti plac. Restul impacheteaza pentru altadata.