Pentru o cariera de succes, fii atenta la niste lucruri pe care seful tau nu ti le-ar spune.

Daca joci sigur, se poate intoarce roata. Multe persoanecred ca asumarea de riscuri inseamna sa se supuna la sanse periculoase. Dar adevarul este ca evitarea riscurilor nu te mentin in siguranta, nu-ti vor garanta o crestere vertiginoasa a carierei. Pentru ca daca risti, plusezi, iti arati progresul.

Esecul poate insemna succes. Consecintele esecului – la fel ca potentialele consecinte ale luarii de riscuri – sunt aproape niciodata la fel de teribile cum par. Aproape oricine despre care crezi ca a avut un succes enorm a avut si esecuri in trecut pentru a ajunge acolo unde este acum. Multe persoane celebre au suportat esecuri, pana a venit sansa lor. De exemplu, si autorul cartilor cu Harry Potter, Rowling a fost refuzat de un numar de publisheri inainte ca unul sa decida sa dea o sansa.

Cedeaza controlului. Uneori, in orice mediu oficial, sunt multi factori pe care nu poti sa ii controlezi – cei mai grei sunt cei care sunt interpersonali. Oamenii se calca unul pe nervii celuilalt, sa se irite, sa invidieze jobul altuia, iar uneori, la celalalt capat, sa se implice nepotrivit unul cu altul. De exemplu, cand stii ca seful tau are o aventura cu o colega de-a ta, incepi sa fii si tu enervata de situatie si stresata. Dar pentru ce? Singurul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa accepti ceea ce nu poti schimba si sa muncesti ce muncesti. Asa castigi putere.

Uneori trebuie sa faci pe sefa cu seful tau. Nu exista cale mai usoara, mai rapida si mai de succes de a ii castiga respectul si multumirea sefului tau decat sa il ajuti sa arate bine in orice situatie.

Fii putin perversa. Incalca regulile cand trebuie, trebuie sa stii care merita sa fie incalcate.