Probabil ai auzit de multe zvonuri despre ce ar trebui sau nu ar trebui sa mananci. Dar este vorba mai mult de a manca bine decat de a numara caloriile sau de a numara vitaminele. Felul in care mananci are un mare impact asupra starii corpului tai.

Mananca incet. Viata este mereu grabita. Dar mancatul lent te incurajeaza sa iei pauza. Acorda-ti un timp inainte de a incepe sa mananci pentru a  multumi pentru ceea ce ai pe masa. Starea de gratitudine te ajuta sa te bucuri de fiecare inghititura. In plus, cu cat mesteci mai mult, cu atat dintii si enzimele salivare vor marunti mancarea si vor scuti stomacul de acest proces.

Activeaza-ti toate simturile. Nu trebuie sa fii un bucatar recunoscut  pentru a fi artista la tine in bucatarie. Mancarea pe care o prepari poate sa iti bucure toate simturile – de la aroma din incapere pana la culori vibrante si texturi amuzante. Toate aceste caracteristici creeaza o experienta satisfacatoare si bogata, indferent de ce mananci.

Mananca alaturi de alti oameni. Sa imparti o masa sau o portie de mancare cu cineva este o dovada de sarbatorire a mancarii in toate culturile. Mancatul alaturi de ceilalti poate sa te incurajeze sa te relaxezi si sa te bucuri de experienta.

Mananca fara sa fii distrasa. Inchide televizorul. Stai departe de birou. Ofera alimentatiei o atentie completa si savureaza fiecare inghititura. Aceste strategii te vor ajuta sa activezi senzatiile in corpul tau si sa stii cand esti satula. Pana si yoghinii spun ca trebuie sa te opresti din mancat inainte sa te simti plina.