Celebra profesionista in ingrijirea parului, Lorri Goddard-Clark, care are grija de podoabele capilare ale lui Scarlett Johansson, Jennifer Aniston, Reese Whiterspoon si care a si scris o carte despre tot ce tine de par si ingrijirea lui, spune in cadrul revistei Elle (presa straina), cateva mici secrete pentru femeile care nu se ingrijesc acasa.

Alegerea culorii perfecte in functie de nuanta pielii si a ochilor. Daca suntem atente la irisii nostri, putem observa mici pistrui. Daca sunt aurii, o alegere potrivita pentru vopsirea parului este o nuanta mai calda. Daca pistruii sunt albastrui sau de un negru-albastrui, atunci o alegerea naturala ar fi tonuri neutre sau reci. Pentru a se potrivi si cu nuanta pielii, niciodata sa nu alegi mai mult de a doua treapta de nuanta deschisa sau inchisa – pentru a nu iti „alunga” frumusetea naturala.

Cand este in regula sa ne vopsim suvitele acasa si cand la salon? Cand vrei un look mai natural, de exemplu ai o nuanta de saten deschis si vrei reflexe de miere, sa le faci in casa e ok. Dar daca vrei mai multe nuante pentru suvite, trebuie sa te consulti cu un profesionist.

Ai vreun sfat pentru vopsirea suvitelor mai deschis, pe care nu-l gasim pe etichete? Da. Adauga o lingurita de ulei de masline in vopsea. Nu va afecta performanta produsului, dar ii va da o consistenta mai moale si reflexe mai frumoase.

Ce precautii trebuie sa avem cand ne vopsim acasa? Intotdeauna trebuie sa porti un tricou vechi, cu nasturi. Asa nu te vei murdari pe hainele bune si nici nu iti vei distruge coafura. Si sa nu uiti sa iti setezi alarma, pentru ca este usor sa fii distrasa de telefoane, de emailuri, televizor etc.

Care sunt trendurile culorilor de par pentru anul acesta? Pai, reflexele solare sunt intotdeauna pe val, dar cred ca nuantele de platina au revenit cu succes. De asemenea, vom mai vedea culori din anii cyber `80, precum roz, albastru, verde sau negru in diferite forme, cat si forme luxuriante de rosu bogat, marouri inchise sau negru stralucitor.