Intr-un an in care cizmele pana peste genunchi  sunt atat de proeminente, acest trend al sosetelor peste genunchi ar trebui sa nu fie o surpriza. In mod normal un accesoriu mediocru pe care majoritatea femeilor il ascund, sosetele ca trend 2010 vor fi la inaltime – adica si peste genunchi! Si in timp ce vor fi cateva stiluri populare de sosete in 2010, cele pana mai sus de genunchi vor defini lookul tau super chic. Cel mai bine este ca pot fi purtate in orice sezon si merg mana-n mana (sau picior in picior!) cu alte trenduri din 2010.

Stiluri si lungimi. Nici nu trebuie spus ca sosetele nu sunt un trend pretentios, pentru ca sunt: asorteaza-ti tocurile Louboutin cu o pereche de sosete pentru fitness si zeii modei vor fi impotriva ta. Mai bine fa-ti un compliment investind in urmatoarele stiluri: sosetele peste genunchi, sosetele pana sub genunchi si sosetele pana la coapse (acestea sunt si mai pretentioase).

Cum sa asortezi. Exista cateva sfaturi de dat in privinta sosetelor peste genunchi: alege lungimea corecta, trebuie sa se potriveasca siluetei tale; daca ai coapse mari, sosetele pana la coapse nu sunt recomandate, pentru ca vor atrage atentia in zona aceea; sosetele pana la genunchi care se termina exact sub genunchi pot pune in valoare structura osoasa fata de cele peste genunchi. Sosetele pana sub genunchi iti dau un look mai subtire.

Daca esti scunda, sosetele pana la genunchi se asorteaza bine cu o fusta scurta sau pantaloni scurti, pentru a iti alungi silueta. Tivul nu trebuie sa fie mai jos de jumatatea coapsei.

Nu-ti fie frica sa porti mai multe: sosetele pana la genunchi peste sosetele peste genunchi in diferite modele pot da un nou look grozav tinutei tale.

Trenduri complementare cu sosetele: cizmele peste genunchi si sosetele pana la coapse in nuante inchise, dar evita sosetele cu body-uri. Experimenteaza cu pantaloni scurti. Colectii reprezentative: Alexander Wang, Gaspard Yurkievich.