Daca vrei sa iti asiguri o portie zdravana de sanatate, nutritionistii iti recomanda tarta cu spanac si branza feta. Ai nevoie de: 100 ml lapte, 200 g faina, 100 g fulgi de migdale (sau migdale decojite si rase) , 200 g smantana, 4 oua, sare, 120 g unt, 1 kg de spanac, 200 g branza Feta, 2-3 linguri de afine sau nuci, piper, nucsoara rasa, grasime pentru uns forma de copt.
Separi galbenusul de albusul unui ou, iar galbenusul il amesteci cu 2-3 linguri de smantana. Din faine, migdale, jumatate de lingurita de sare, 1 albus, 2 linguri de apa si unt se face un aluat pe care il acoperi cu folie alimentara transparenta si-l dai la frigider.
Speli spanacul si oparesti frunzele cateva secunde in apa sarata, apoi le scurgi. Le tai mai mare, iar cu o furculita, zdrobesti branza feta. Smantana ramasa o amesteci cu laptele, restul de oua, sare, piper si nucsoara.
Pe o suprafata tapetata cu faina intinzi 2/3 din aluat, intr-o foaie de ½ cm grosime. In forma de tarta unsa cu grasime asaza coca, apoi spanacul, feta si afinele sau nucile. Toarna smantana si ouale. Aluatul ramas il intinzi peste compozitie si pui capac peste tarta, presand pe margini. Ce ramane din el mai intinzi o data. Pui peste tarta amestecul de galbenus cu smantana, asezi decorativ fasiile de aluat si dai tarta la cuptor 35 de minute, la 200 de grade. O lasi apoi la racit si o tai in felii. Pofta buna!