Punctul forte cu care atragem oamenii din jur este privirea. Pentru o privire puternica si cu efect garantat, trebuie sa iti pui in valoare ochii. Pentru a-ti pune in valoare ochii, cu siguranta folosesti atat farduri, cat si dermatograf si mascara. Acum, sa vorbim despre cea din urma: mascara. Are si ea regulile proprii de aplicare. Pentru a maximiza efectele mascarei, tine minte cateva lucruri.

1. Invata sa aplici corect mascara: se aplica mai intai pe exteriorul genelor pleoapei superioare, incepand cu mijlocul, continuand cu unghiul intern si insistand pe genele de la coada ochiului. Repeta operatia si in interiorul genelor superioare, in aceeasi ordine.

2. Pentru a evita lipirea genelor – de care ne cam “izbim” adeseori, aplicarea mascarei se face miscand periuta in zigzag.

3. Vrei ca ochii tai sa para cat mai mari. Atunci afla ca rimelarea genelor inferioare are efect de marire a ochilor.

4. Mascara trebuie indepartata de pe gene dupa maximum 12 ore. Daca adormi fara sa te demachiezi, rezultatele pot fi dezastruoase! Ramasitele de mascara produc iritatii, iar in cazuri extreme pot afecta si vederea. Asa ca demachiaza-te in fiecare seara si aplica, daca ai, apa termala.

5. Mascara trebuie schimbata o data la 6 luni, termenul sau de garantie. Produsele de acest gen sunt o pepiniera pentru bacteriile care cauzeaza mancarime, lacrimare si usturime a ochilor.