Parul ondulat are nevoie de o mare ingrijire pentru ca este uscat si aspru. Desi onduleurile sunt frumoase, daca nu le ingrijesti pe cat trebuie, vor arata neglijate. Buclele pot fi o adevarata provocare, asa ca urmareste unele trucuri care te vor ajuta sa le faci sa arate intotdeauna bine.

Foloseste samponul si balsamul specific tipului tau de par, blande pentru textura firului de par. Ele iti redau uleiurile naturale, nu ti le usuca precum alte produse de par mai puternice. Intotdeauna trebuie sa folosesti balsam, pentru ca ii ofera parului hidratarea de care are nevoie. Parul ondulat necesita doua spalari pe saptamana pentru a-l mentine in forma buna.

Pentru un par cret, lungimea chiar conteaza. Lungimea trebuie sa varieze intre mediu si scurt, pentru a nu intampina dificultati in ingrijirea lui. Tunde-ti varfurile la intervale regulate, chiar o data pe luna. O tunsoare buna este de asemenea, esentiala pentru un look deosebit.

Uscatul parului in mod natural este cea mai buna metoda. Daca folosesti un uscator de par, iti vei forta buclele sa se usuce si mai mult si sa fie mai sensibile. Foloseste un pieptene cu dinti rari, totodata.

Femeile cu parul cret nu ar trebui sa apeleze la vopsirea parului, pentru ca va arata si mai subtire. Dar daca vrei neaparat sa te vopsesti, alege nuante inchise. Dupa vopsire, foloseste sampon si balsam pentru un look matasos si fin.