O piele draguta si atragatoare este visul oricarei fete. Dar adesea, visul este zguduit de semne ale imbatranirii sau de probleme adolescentine. Pistruii sunt unele dintre ele, fiind un tip de abraziune a pielii care se manifesta prin aparitia de mici pete maronii pe fata sau pe corp.

Desi sunt cai de a preveni acesti pistrui, este greu sa ramai la acea rutina. Daca lasi o perioada fara tratament, pielea este iar acoperita de ei. Totusi, nu te panica.

Urmeaza aceste proceduri de mai jos si scapa de pistrui. Inainte de a spune cateva remedii, iata o definitie a pistruilor: sunt mici agregari de melanina pe corp sau pe fata regasite la oamenii cu complexie alba. Au culoarea maronie. Soarele le accelereaza formarea. Acum este timpul sa urmaresti niste remedii naturale.

Sucul de lamaie serveste ca o solutie de  a lumina pistruii. Aplica sucul pe zonele afectate cu degetul sau tamponand cu vata. Fa asta de cate ori poti si vei vedea imediat rezultatele. Poti aplica si creme acrisoare pe piele, foloseste-le cateva zile sa observi detaliile.

De asemenea, poti opta pentru masti de fructe si de legume. S-a dovedit ca sunt o cale sigura si eficienta de a curata pistruii. Mastile de fructe nu numai ca te scapa de pistrui, dar iti mentin pielea moale, proaspata si luminoasa.

Totusi, sunt unele minusuri la aceste remedii. Nu sunt tratamente permanente. In momentul in care te expui la soare prea mult, pistruii reapar. In general, metodele precum sucul de lamaie si mastile de fructe te ajuta sa iti luminezi pistruii si nu sa ii elimine. Cea mai buna metoda de a scapa de pistrui ramane tratamentul laser.

Odata ce iti faci un tratament laser, ei dispar pentru totdeauna, pentru ca laserul arde melanocitele – celulele care produc in exces melanina care formeaza pistruii.