Mainile sunt cel mai des expuse in fata oamenilor pe care ii intalnesti, sunt „cartea de vizita” a ta si tot cu ele faci cam orice activitate de zi cu zi. Sunt ca un fel de accesoriu foarte important, de aceea trebuie sa le dai aceeasi atentie pe care o dai tenului tau.

Inmoaie-ti mainile in timp de speli vasele: adauga o lingura de ulei de migdale in apa cu care speli. Uleiul iti va face mainile moi si le va proteja de efectele detergentului de vase.

Indeparteaza celulele moarte cu o solutie pe baza de sare de mare cu lamaie. Spala-te pe maini cu sarea de mare de doua ori pe saptamana si mainile tale vor arata incredibil.

Spala-ti bine mainile cu apa calda, apoi aplica o mixtura formata dintr-o lingurita de miere si una de ulei de masline. Dupa ce ai aplicat amestecul pe pielea mainilor, introdu-le in manusi de plastic, in genul celor ce ti se dau la cutiile de vopsea, si apoi in manusi de bumbac pentru 30 de minute. Caldura ajuta tratamentul sa intre in piele.

Incalzeste o ceasca de ceai, dar nu-l face fierbinte. Inmoaie-ti degetele pentru 5 minute in lapte, pentru a-ti intari unghiile si pentru a hidrata pielea. Nu numai ca laptele este bogat in acid lactic – un acid natural  care exfoliaza celulele moarte, dar calciul ridicat iti va intari unghiile fragile.

Sfat: si masajul face minuni! Pentru a stimula circulatia, freaca usor podul palmei de partea opusa a palmei celelalte, si repeta. Miscarea este similara spalatului pe maini; nu numai ca stimuleaza circulatia, dar si incalzeste mainile.