Genele nu sunt doar fire de par crescute pe marginea pleoapelor. Sunt mici „daruri” pe care natura ni le-a oferit pentru a proteja si a apara ochii de praf si alte corpuri straine. Si pentru ca noi cel putin, comunicam foarte mult prin privire, fluturarea genelor ne ajuta sa dam culoare si inteles cuvintelor.

Ar fi incredibil daca genele pe care le tot fluturam sa fie lungi, subtiri si perfecte. Dar nu merge asa, iar aici intervine tehnica machiajului: folosim mascara.

Mascara face minuni cat timp este aplicata corect, pentru a nu incarca sau lipi genele. Asa ca aplica mascara  de la baza spre varfuri, rotunjind aplicatorul. Apoi le poti pieptana. Sau daca vrei sa fii sigura ca nu aplici prea mult, sterge usor cu un servetel aplicatorul inainte sa il folosesti.

Alt lucru care face mascara sa arata urat este faptul ca lasa urme cand clipesti, pe piele. Asta se intampla daca folosesti fard sau anti-cearcan uleios sau cremos. Aplica mai bine pudra sub genele inferioare si pe pleoapa.

Uneori, al doilea strat de mascara face genele sa para mai subtiri. Dar daca vrei sa aplici al doilea strat, fa-o inainte sa se usuce primul strat, altfel iti vei incarca genele.

Cand aplicam mascara, uitam de genele din colturile ochilor. Pentru ele, e bine sa folosesti o periuta scurta si subtire. Este mai buna pentru  control. Cele mai bune rezultate apar cand periuta de mascara este curata. Asa ca poti sa o cureti dupa ce o folosesti cu o lotiune demachianta. O periuta curata maximizeaza reusita aplicatiei si totodata, previne iritarea ochilor.