Lookuri care nu erau inventate – sau chiar posibile – acum 25 de ani, sunt acum clasicle in ritualurile de frumusete ale femilor.

Parul spalacit. Cand Yves Saint Laurent a spus „Modele se duc; stilul este etern”, probabil nu se referea valurile de plaja, dar sentimentul ramane. Suvitele lungi, lejere, spalacite, care erau in voga in `90`, sunt acum permanente, de la birou pana la podiumuri. Parul lejer, care aminteste de plaja, poate fi potrivit si ziua si noaptea, asa ca nu e o problema daca se poarta si la o petrecere , spun stilistii.

Buza „patata”. Intre rujul nebun al anilor `80 si iubitul lipgloss al anilor 2000, buzele „patate” au fost in voga in `90 care complimentau lookul natural si minimalist. Astazi, rujurile rezistente la transfer nu pateaza dintii si merg pe culorile roz pana la un visiniu vampiric. Nu vrei stralucire, de aceea se numesc „buze patate”, pentru ca rujul mat este in trenduri si acum. Culorile trebuie sa ramana puternice pe baza buzelor, nu peste tot conturul lor.

Machiajul metalic. Finisajele cromate au fost in top in anii `80, dar fardul stralucitor microfin a fost mai soft si mai dragut apoi. Trendul metalic merge pentru oricine, indiferent de varsta, forma sau culoarea ochilor. Este o adiere de viata pe pleoape. Pentru a mentine stralucirea in note moderne – nu robotice – limiteaza nuantele care reflecta pe pleoape si pe obraji. Sa arate simplu si natural.

Ochii smoky colorati. Cea mai moderna idee a machiajului smoky este o boare de culoare care sa atraga privirile. In timp ce nuanta neagra este in topul clasic, noi pigmenti de culoare sunt disponibili pentru a experimenta cu ei, in nuante neasteptate si luminoase. Cu un fard in nuante pretioase, machiajul este bijuteria fetei.

Parul indreptat. Dupa ce ca in anii `80 a dominat parul mare, a sosit timpul pentru parul drept. Cu avalansa de prese de par, femeile au putut sa isi cuminteasca suvitele acasa in cateva zeci de minute. iar serurile disponibile pe piata mentin parul matasos si stralucitor. Raspunsul a fost uimitor, coplesitor.