Uleiul de jojoba este lichidul ceros care este generat în interiorul semințe de plantei jojoba, care se găsește în Arizona, California și chiar Northwestern Mexic. In interiorul uleiul de jojoba, există acizi grași și alcooli grași, care sunt comparabil cu uleiuri vegetale, fără a trigliceride. El are, de asemenea, un indice ridicat de stabilitate oxidativ, ceea ce face ulei de jojoba un tratament excelent.

Ulei de jojoba pentru piele

Motivul pentru care uleiul de jojoba este din ce în ce mai popular pentru tratamentele de piele are de a face cu faptul că aceasta nu este într-adevăr un ulei, este un lichid ceară. Folositi-l ca o crema, lotiune de corp și chiar ulei de cuticule. Uleiul de jojoba este, de asemenea, un tratament grozav pentru buzele uscate și poate fi, de asemenea, un excelent demachiant, atunci când este amestecat cu apă în cantități egale. Puteți utiliza, de asemenea, înainte de expunerea la soare.

Ulei de jojoba: tratamentul acneei?

Comparativ cu alte uleiuri reale, uleiul de jojoba este ușor comedogenic, evaluare de la 0 la 2 pe scara care merge până la 5, in funcție de marca pe care o utilizați. Unele femei il folosesc pentru a elimina machiajul, sau chiar ca o crema de fata. Daca ai pielea sensibila, uleiul de jojoba pentru acnee ar putea face mai mult rau decat bine.