Uleiul de măsline este considerat un adevărat miracol pentru sănătatea noastră, fiind apreciat de specialiști în domeniul frumuseții, care nu încetează să laude beneficiile acestui “aur lichid” pentru pielea și părul nostru. Uleiul de masline este folosit din timpuri străvechi datorită valorii sale terapeutice, femeile din Egiptul antic l-au apreciat în mod special pentru efectele sale anti-îmbătrânire.

Uleiul de masline are un continut ridicat de acizi grasi mononesaturati, care hidrateaza profund parul uscat si deteriorat, fiind bogat in antioxidanti care incetinesc procesul de imbatranire si impiedica ridurile premature. Să nu uităm surplusul de vitamina A și E, care ajută la menținerea elasticității pielii, asigurând în același timp un păr bogat și sănătos.

Uleiul de măsline hidratează pielea uscată

Dacă în timpul verii ne confruntăm cu problema tenului gras și a pielii uscate în timpul iernii, datorită temperaturilor mai mici și mai scăzute, pielea noastră devine aspra și mai predispusă la iritații. Prin urmare, este esențial ca, mai ales în această perioadă a anului, să utilizați în ritualul dvs. de frumusețe, produse pe bază de ulei de măsline. Datorită complexului și bogat în acizi grași, uleiul de măsline, care se găsește în cosmetică, ajută la restabilirea pH-ului natural al pielii, hidratând și hrănind pielea uscată.

Uleiul de masline, sau “elixirul tinerilor”, este cunoscut deoarece inhibă procesul de îmbătrânire celulară atât în ​​interior, cât și în exterior. Datorită conținutului de polifenoli (antioxidanți care împiedică radicalii liberi și lupta împotriva îmbătrânirii pielii) și vitaminele A și E, care dau elasticitate pielii, uleiul de măsline asigură o piele sănătoasă și radiantă, în timp ce previne ridurile prematură. Alegeți o cremă antirid cu extract de ulei de măsline, dacă doriți să împiedicați apariția imperfecțiunilor care vin cu vârsta, dar și dacă doriți să estompeți linii minuscule de expresie.

Repara buzele uscate

Vara, buzele noastre sunt uscate după o expunere lungă la soare, iarna suferă din cauza vântului rece. În această perioadă, nu trebuie să părăsiți casa fără a aplica balsam de hidratare a buzelor care împiedică fisurarea și uscarea. Utilizați un produs pe bază de ulei de măsline și aplicați-l nu numai atunci când trebuie să vă confruntați cu frigul, dar de 2-3 ori pe zi, strat foarte subțire. În curând, buzele vor fi din nou moi.