O activitate amuzanta, care te face sa razi, iti ofera o oaza de relaxare si lipsa de stres. Iti amintesti de serialul Seinfeld? Tatal lui se elibera de stres tipand in gura mare. Dar nu merge pentru toata lumea. Nici tantra, nici mancatul a unei cutii de inghetata, nici golirea unei carti de credit. Se pare ca sunt alte lucruri dragute care merg pentru fiecare femeie si care ne mentin relaxate.

Material girl. Mama m-a invatat sa cos – de fapt, am invatat singura, dar deh – si inainte sa ma lase sa lucrez la o masina adevarata, mi-a oferit instructiuni pentru a ma introduce in arta fina a broderiilor manuale. Am inceput cu fete de perna. Am tot practicat, iar in timp ce timpul zbura, mama se odihnea. A fost o situatie de castig pentru amandoua. De atunci, am mai deprins ceva din crosetat. In timp ce ma delectam cu aceste indeletniciri, mi-am dat seama ca respiratia se incetineste, iar mintea – de obicei zumzaind intruna – se linistea. Un miracol.

Fata de la tara! Voi povesti acum despre o prietena de-ale mele care a gasit un mod surprinzator de a se relaxa si de mai uita de grijile zilei, chiar in casa ei. Bine, langa casa ei. Desi nu ii placea gradinaritul si nici nu e o persoana foarte petrecareata in afara casei, s-a trezit casatorita cu un tip care iubea agricultura. Cu expertiza si rabdarea lui, prietena mea a crescut o gradina plina de legume si plante. Acum si iarna ii vezi cum se ocupa cu grija de gradinita lor, cum respira aerul curat. Inca odata, cu o activitate care sa te scoata din priza, care se repeta, intregul corp si intreaga minte se relaxeaza. Si plante se pot creste si in apartament, mai ales condimente, care si miros frumos.

Rasul face bine. Poate ca cea mai usoara cale de a te scutura de stres este sa te uiti la o comedie sau sa citesti o carte care te face sa razi. Rasul de obicei vindeca orice, daca nimic nu merge.