Fashion models sunt modele care promoveaza haine si accesorii fata de posibilii clienti. Ele fac modeling in show-uri sau in fotografii pentru reviste, cataloage si postere si au intre 15 si 22 de ani, de obicei. Nu au o cariera care sa dureze precum altele, asa ca agentiile investesc timpul in persoane tinere.

Ca sa fii model, trebuie sa fii inalta, sa ai picioare lungi si sa fii subtire. Inaltimea minima este in jur de 1,70 de obicei si greutatea medie este de 50-60 de kg, pentru a purta hainele frumos si potrivit si de a „da bine” pe sticla. Nu toate modelele trebuie sa fie slabe, de exemplu cele pentru reclame. Cheia este sa ai grija de tine, sa nu mananci prea mult, ci bine si echilibrat, dar si sa te mentii in forma.

Tipuri de modeling:

Fashion: aceste modele apar in show-uri de moda si in reviste precum Vogue, Cosmopolitan sau Elle. Modelele fashion sunt un procent mic din totalul numarului de modele din industrie.

Pentru reclame: este cea mai mare categorie de modeling si cea mai gresit inteleasa de  tinerele modele. Astfel de modele apar in reclame, in articole de reviste de orice fel. Este o categorie unde personalitatea si abilitatea de a arata diferite expresii sunt la fel de importante ca lookul. In timp ce unele sunt frumoase, cele mai de succes modele de reclame sunt oameni normali.

Promotii: promotiile sunt modalitatea de trai a multor modele. Modelingul promotional incepe de la a fi angajata sa promovezi mostre gratuite de produse in magazine si supermarketuri si rar consta in a fi fotografiata. Cel mai mult conteaza personalitatea si interactiunea cu oamenii.

Glamour: asta clar nu e pentru toata lumea – dar daca te simti bine in corpul tau si ai o varsta legala, desigur, modelingul glamour poate insemna sa fii si model pentru calendare, cat si model pentru cataloage de costume de baie.