Alergiile sunt reactii ale sistemului imunitar, anormale, la lucrurile care nu ii deranjeaza pe majoritatea oamenilor. Daca stranuti, te ustura ochii si iti curge nasul, inseamna ca ai alergie. Reactiile alergie pot fi calme, precum un nasc care curge, dar si severe, precum dificultati in a respira. Un atac de astm este rezultatul unei astfel de alergii severe. Sunt multe cai de a evita aceste simptome; totusi, mai intai trebuie sa stii la  ce esti alergica.

Cele mai comune substante: polen, praf, spori, animale de companie, mancare, intepaturi de insecte, medicamente etc.

Alergia la mancare: apare cand alimentul primeste un raspuns anormal de la sistemul imunitar al corpului.

Alergia la polen: este mai greu de prevenit pentru  ca este sezoniera, temporara.

Alergia la praf: praful din casa poate contine o mixtura de material alergenic, nu numai murdarie.

Alergia la animale de companie: de obicei este gresit asociata cu blana animalelor. Este cea mai des intalnita.

Astmul si alergia: episoade de astm apar la alergiile la polen sau spori, dar persoana isi revine in cateva minute sau maxim cateva ore. Simptome: tuse deasa, noaptea; taierea respiratiei; stranutul, durere sau presiune in piept.

Pentru a preveni substantele alergenice: curata bine camerele de praf cel putin o data pe saptamana si poarta o masca de praf si manusi; redu numarul animalelor de lus, flori uscate, orice poate aduna praf; tine animalele departe de dormitor macar si spala-te saptamanal; daca ai alergii la anumite alimente, evita-le, bineinteles.