Ouăle sunt din nou considerate sănătoase și benefice pentru sanatate. ouaDe ani de zile cunoastem faptul ca ouale sunt o excelenta sursa de proteine ​​și o sursă solidă de 14 de substanțe nutritive esențiale. Acum, există mai multe vești bune. Putem spune, de asemenea, cu încredere ca adultii sanatosi se pot bucura de ouă pe zi, fără un risc crescut de boli de inima.

Un ou pe zi poate preveni degenerescenta maculara datorită conținutului de carotenoide. Carotenoidele contin luteina si zeaxantina , ambele ajuta la scaderea riscului de aparitie a cataractei.

Un ou contine 6 grame de proteine ​​de înaltă calitate și toti cei nouă aminoacizi esentiali . Potrivit unui studiu facut de Scoala de Sanatate Publica Harvard , nu există o legătură semnificativă între consumul de oua si bolile de inima .

De fapt , conform unui studiu , consumul regulat de ouă pot ajuta la prevenirea formării cheagurilor de sânge , accidente vasculare cerebrale si atacurile de cord .

Un galbenus de ou are aproximativ 300 de micrograme de colina , un nutrient care ajuta la reglarea creierului, sistemului nervos și sistemului cardiovascular.

Un ou contine doar 5 grame de grăsime și doar 1,5 grame de grasimi saturate. Noi cercetari arata ca un consum moderat de oua nu are un impact negativ asupra colesterolului . De fapt , studii recente au arătat că un consum regulat de două ouă pe zi nu afecteaza profilul unei persoane de lipide și pot , de fapt , să-l îmbunătățească .

Cercetarile arata ca grasimile saturate sunt cele care ridica colesterolul.

Ouăle sunt una dintre singurele alimente care contin in mod natural vitamina D.

Ouă pot preveni cancerul de san . Într-un studiu , femeile care au consumat cel puțin șase ouă pe săptămână, au redus riscul de cancer mamar cu 44 % .

Ouă promova un par sanatos si unghii , din cauza conținutului lor de sulf ridicat și gamă largă de vitamine și minerale .