Încercați cele mai bune rețete de casa pentru cosuri, care pot șterge acneeacneea rapid. Fabricate din ingrediente naturale, urmatoarele masti sunt simple și ușor de utilizat.

Mastile anti-acnee perparate acasa din ingrediente naturale sunt o solutie ieftina si rapida impotriva acneei.

Pentru un efect eficient, se amestecă o bucată de papaya copt cu 1/2 linguriță de scorțișoară pudră și se adaugă câteva frunze proaspete de menta sau 1 lingurita de praf de menta. Se adaugă apă atunci când este necesar pentru a face o pasta libera. Aplicați-o pe fata dimineata, dupa curatarea cu o soluție astringenta, și lăsați-o timp de 10-20 de minute. Aceasta masca impotriva cosurilor este potrivita pentru utilizarea de zi cu zi.

Bogati în vitamina A, morcovii sunt excelenti pentru a reduce cicatricile provocate de acnee și eliminarea petelor rosii. Rupeți un morcov mare și puneti-l in blender pentru a se transforma într-o pastă omogenă. Puteți adăuga un pic de făină, dacă acesta nu este destul de omogen. Se aplică pe fata si se lasa pe zonele afectate de cel puțin 10 minute.

Se amestecă 4 linguri de iaurt cu 2 linguri de făină și se aplică pe față după spălarea cu apă călduță. După 15 minute, se spală fața cu apă rece.