Multe produse care vizează acneea pot irita pielea sensibila si mai mult, acneeastfel încât înainte de a face orice achiziții, încercați câteva măști faciale simple de casă pentru acnee.

Aceste rețete pe care trebuie sa le incercati sunt ușor și rapid de pregatit și vă pot ajuta să scapati de acnee, fără produse chimice periculoase.

Masca din fulgi de ovăz și ceapa

Masca din fulgi de ovăz pentru curățarea poriilor și ceapa pentru prevenirea cicatricilor, este ieftina si usor de obtinut. Se amesteca 1/2 ceasca de fulgi de ovaz, simpli și neindulciti cu 2 cepe medii tocate intr-un tocator, și se adaugă miere de albine pentru o mai bună coerență.

Masca de nucsoara si miere

În timp ce nucsoara poate lupta inflamația și mierea are este un umectant puternic, scortisoara ajuta la exfolierea pielii si ucide bacteriile care cauzeaza acneea. Amestecati 3 linguri de miere,
1 lingura praf de nucșoară si 1 lingura de scortisoara pudra intr-un castron mic până când veți obține o pastă maro și tamponati ușor pe piele, fără frecare. Păstrați masca timp de 30 de minute apoi clatiti.

Masca de argila verde si miere

Argila verde calmeaza pielea, in timp ce proprietatile antimicrobiene ale mierii ne ajută sa scapam de bacterii mai repede. Se amestecă 1 lingură de argilă verde cu o lingurita de miere si apa si se lasa pe fata 15 minute.