Leziunile la nivelul buzelor apar din cauza unui virus numit Herpes gerdsimplex. Aflați mai multe despre ceea ce sunt aceste leziuni herpetice si cum sa le tratam. Aceste rani se dezvolta de obicei pe buze si pot fi si pot fi ușor transmise de la o persoana la alta prin sarut sau daca bem dupa ce o persoana care are o inflamatie.

Herpesul este recurent și nu poate fi tratat definitiv. Exista remedii care pot ajuta la stoparea raspandirii acestuia și la accelerarea procesului de vindecare.

Pentru a ajuta la accelerarea procesului de vindecare sau pentru a preveni o raceala aveți nevoie să :

– asigurați-vă că aveti un stil de viata sanatos , pentru ca sistemul imunitar să funcționeze cel mai bine

– se aplică unguent cum ar fi aciclovir sau zovirax de îndată ce simti senzatia de furnicaturi care apar înainte de herpes

– curățați zona inflamata și spălați -vă pe mâini de fiecare dată când o atingeți . Herpesul poate fi ușor de transmis și risti raspandirea leziunilor.

– aruncați periuta de dinti imediat ce herpesul a trecut, deoarece virusul poate rămâne pe periuta de dinti si exista riscul de infectare din nou.

– nu se aplică rujul sau luciul de buze direct pe rana, deoarece vă va transmite virusul pe luciu de buze sau ruj și exista riscul să-l infectati. Utilizați un tampon de bumbac curat pentru a aplica unguent , ruj sau orice alt produs de pe buze.

– nu te stresa, deoarece stresul poate, de asemenea, declanșa herpesul, dormi suficient , deoarece oboseala influenteaza dezvoltarea leziunilor herpetice

– asigurați- vă că aveți suficient zinc din organism , deoarece moleculele de zinc pot preveni inflamatia. Aplicați o soluție de zinc și apă direct pe locul unde simți furnicături.