Alegerea unui tratament pentru acnee poate fi dificila, cu atât de multe sdcsdccccccccccccccccccccccccingrediente oferite de produsele de ingrijire. Cu toate acestea, ea poate deveni mult mai ușoara odată ce ați înțeles cum aceste incrediente de îngrijire a pielii lupta cu acneea și care ingredientele active cele mai bune pentru tipul dvs. de problema.

1. Alfa-hidroxi acizi (AHA)

AHA sunt ingredientele de tratament pentru acnee care ajuta la exfolierea celulelor moarte ale pielii, prevenind porii si lasand pielea fina. Acestea pot fi aplicate pe toata fata.

2. Peroxidul de benzoil

În opinia unor dermatologi, benzoil peroxid este cel mai eficient ingredient de tratare a acneei, oferind o actiune tripla: uciderea bacteriilor, indepartarea excesului de sebum și desprinderea celulelor moarte ale pielii.

3. Argila

Dacă sunteți în căutarea unui tratament calmant pentru acnee, argila este alegerea ideală, folosita în general în masti de fata. Aceasta ajută la calmarea pielii și temporar inhiba productia de sebum.

4. Acid salicilic

Un alt tratament foarte bun in lupta cu acneea este acidul salicilic, un exfoliant puternic, care previne colmatarea porilor , si are proprietati anti-inflamatorii. Îl puteți găsi în produse de curățare faciale, lotiuni exfoliante, creme și geluri.