Fata este prima care iese in evidenta așa că orice infectie sau o vuzeproblema cu pielea poate fi foarte vizibila. Buzele crapate sunt neatractive și dureroase. Practic, dacă aveți o dietă sănătoasă, bogata in fructe și legume proaspete. Hidratarea este foarte importanta, de aceea 8-9 pahare de apa pe zi sunt foarte recomandate.

1. Apă. Este foarte recomandat să bem apa suficienta, deoarece deshidratarea este cauza principala a buzelor crapate. În cazul în care organismul nu obține aprovizionarea cu apă, uzele noastre tind sa se crape. Pentru a evita această condiție bea cel putin 8 pahare de apa pe zi.

2. Dieta sanatoasa: Este bine să includem in dieta fructe și legume. Deci, pentru a menține pH-ul corpului mananca fructe si legume. Dar fii atenta, schimbarea dietei, inclusiv prea multe substante nutritive pot răni corpul.

3. Eliminarea celulelor moarte: Înainte de a începe cu orice remedii, este bine sa eliminam pielea moarta. Acest lucru trebuie realizat cu grija pentru a nu inflama si mai mult buzele.

4. Zahăr: Ia o linguriță de ulei de măsline și o linguriță de zahăr, se amestecă bine pentru a forma o textură păstoasă. Acum, se aplică pe buze. Acest amestec va elimina fulgii de pe buzele tale. Se va spăla cu apă caldă și se usuca.

5. Folosiți balsam de buze: După trataea buzelor prin remedii naturale, este bine să folosiți un balsam de buze. Balsamul de buze poate fi înlocuit cu ulei de măsline sau ulei de cocos extra virgin. Nu uitați să-l aplicati la colțul buzelor, care este zona cea mai dureroasa si infectata.