Vitaminele sunt foarte importante pentru oragnism, insa ele nu sunt zincwqsingurele substante nutritive care ar trebui să fie pe radaraul de sănătate. Pentru a rămâne sănătos, corpul are nevoie de o doza zilnica de vitamine și anumite minerale. Una dintre aceste minerale esențiale este zincul, care afectează o varietate de procese fiziologice și părți ale corpului, inclusiv pielea.

Zincul ajuta la repararea tesuturilor deteriorate si vindeca ranile. La fel ca vitaminele, mineralele sunt esențiale pentru starea generala de sanatate si dezvoltare, ajutând organismul să crească și să aibă grijă de el insusi. Unele cercetari sugereaza ca zincul ar putea fi deosebit de eficace in tratarea iritatiilor si leziunilor de actualitate, cum ar fi leziuni provocate de acnee, piele și răni minore, si ajuta celulele sa se regenereze.

Potențiale avantaje ale zincului pentru piele includ următoarele:

Acnee – Folosirea pe plan local si oral a zincului a demonstrat un anumit potențial în prevenirea și atenuarea inflamației și cicatricilor asociate acneei. Zincul poate ucide germenii prin reducerea cantității de ulei natural, sau sebum, produs in piele. Aceasta poate ajuta, de asemenea, la vindecarea pielii deteriorate in jurul careia se dezvolta acneea. Unele cercetări au arătat că acneea apare în parte de la lipsa de zinc din dieta.

Matreata și unele infecții fungice ale scalpului s-au dovedit eficiente la utilizarea de sampoane care conțin zinc.

O altă utilizare importantă a zincului include protejarea pielii de ultravioletele nocive ale soarelui. Desi este nevoie de mai mult de cercetare, studiile au demonstrat, de asemenea, că de zincul poate fi de ajutor în tratamentul mai multor afectiuni ale pielii, inclusiv eczeme, psoriazis, arsuri, furuncule și ulcere.

Zincul are efecte pozitive în vindecarea tesuturilor si este esentiala pentru cresterea celulara regulata și regenerare.