Laptele de cocos, cum sugereaza si numele este un lichid extras din laprenucă de cocos rasă. A nu se confunda cu apă de nucă de cocos, deoarece aceasta se obtine din interiorul cojilor de nuca de cocos. Datorită consistenței sale bogate și cremooase, poate fi folosit ca un înlocuitor de lapte. În Asia de Sud-Est, este adesea folosit ca un ingredient comun alimentar.

Există diferite grade de lapte de cocos, în funcție de grosimea acestuia. Laptele gros conține circa 20 la 22% din grăsime în timp ce laptele subțire are 5 până la 7% din nivelul de grasime. Cele mai multe din aceaste grăsimi sunt grasimi saturate. Laptele gros este folosit in deserturi si sosuri uscate în timp ce laptele subțire este folosit în supe și gătit, in general.

Laptele de nucă de cocos este folosit peste tot în lume pe piele și păr. Aplicarea laptelui de cocos pe par se spune ca da substantele nutritive necesare pentru a dezvolta și oferi parului nutrientii necesari pentru a creste sanatos si stralucior. Aplicat local, pe corp, laptele de cocos hidrateaza pielea, repara ridurile și poate trata, de asemenea, infectii ale pielii si rani.

Aplicarea laptelui e cocos hidrateaza local și revigorează pielea , repara prejudiciile si elimina ridurile.

Acest lapte este bogat în vitaminele C, E, B1, B3, B5 și B6, precum fier, seleniu, calciu, fier, magneziu și fosfor. Astfel, acest lichid cremos dulce poate fi o parte a unui regim alimentar sănătos și este o opțiune excelentă pentru cei care sunt alergici la lapte de origine animală.

Este destul de simplu a face propriul lapte de nucă de cocos. Tot ce ai nevoie este de aproximativ 2,5 grame de nucă de cocos ras proaspăt și 1 ½ căni de apă fierbinte fiarta la foc mic.

Așezați nuca de cocos intr-un castron și se adaugă apă fierbinte. Se agită amestecul și se lasă să se răcească la temperatura camerei. Se plaseaza o sită sau strecurătoare peste un castron mare, căptușit cu un strat dublu de tifon, se toarnă lichidul de nucă de cocos înmuiat in sita. Ridicați tifonul și trageți marginile împreună pentru a stoarce lapte de nucă de cocos. Acest lapte trebuie păstrat la frigider.