mancaruri sanatoase

Magazinul alimentar este un loc dificil pentru a naviga atunci când sunteți pe cale să urmați un nou plan de alimentație sănătoasă. Cu atât de multe tehnici de marketing concepute pentru a ne face să credem că aproape orice este bun pentru noi, aproape totul pe rafturi pare să ne ofere unele beneficii de sănătate. Dar nu vă lăsați păcăliți de aceste 6 alimente nesănătoase.

Popcorn la microunde

Nu neapărat floricele sunt problema aici, ci chimicalele din interiorul pungii de popcorn pentru microunde, precum și cantitățile mari de sodiu și zahăr adăugat pentru versiunile pre-ambalate.
Conserve supă scăzute în grăsimi

Ce poate fi atât de dăunător la o supă scăzută în grăsimi? Supele conservate par sănătoase, dar ele sunt de multe ori încărcate cu cantități mari de sodiu peste recomandarea de zi cu zi. Deși oupă mai mult timp, supa de casă este o opțiune mai bună.

Cerealele “sănătoase”

Chiar și cereale sănătoase sunt bogate în calorii, zahăr și sodiu. Mai rău încă, le lipsește de multe ori includerea de fibre importante! Înainte de a selecta un așa-numit tip de cereale sănătoase, verifica faptele nutritive pentru a fi sigur de ceea ce cumpărați.

Mese dietă congelate

Ați putea crede că o masă de dieta congelată este o alegere sănătoasă, dar include de multe ori ingrediente, cum ar fi amidon modificat de porumb, concentrat de proteine ​​din zer, gumă xantan, mono-și digliceride. Ori de câte ori este posibil, alege alimente integrale, care nu au fost procesate și ambalate.

Nuci prăjite

Mulțumită carbohidraților scăzuți în calorii și proteinelor, nucile au primit o renaștere în popularitate și au primit statutul de “sănătos”. Cu toate acestea, nu toate nucile sunt create egal și, mai rău încă, o dată prăjite, își pierd cea mai mare parte din substanțele nutritive. Plus, grasimile conținute sunt cea mai mare parte grasimi polinesaturate, care oxidează ușor.

Dressing pentru salată

Sosuri îmbuteliate pentru salate – chiar și cele ușoare – sunt pline de conservanți, grăsimi hidrogenate, materiale de umplutură și exces de sodiu. Aruncă sticla și fă propriile pansamente prin experimentarea cu ulei de măsline extra-virgin de bună calitate, amestecat cu oțet (cum ar fi balsamic, sampanie sau cidru de mere), împreună cu ierburi, citrice stoarse sau un pic de muștar și niște sare și piper.