proteine

Beneficiile pentru sănătate ale proteinelor ​​includ producția și buna funcționare a enzimelor și hormonilor și oferă sănătate celulară și musculară. Aceasta facilitează transportul molecular , repararea celulelor și regenerare și oferă suport mecanic și structural oaselor și pielii. Consumul de proteine ​​adecvate asigură o aparare puternică imunitară, oferă păr mai sănătos și menține echilibrul fluidelor din organism. Proteinele se ​​pot transforma, de asemenea, într-un furnizor de energie atunci când este solicitat de către organism.

Proteinele sunt un grup de compuși biologici care sunt prezenți în fiecare celulă vie, în organe și țesuturi ale corpului. Sunt acolo sub formă de enzime , anticorpi , hormoni și multe altele . Ceea ce înseamnă ” primul ” sau ” de primă importanță “, în limba greacă , proteinele ​​participa la fiecare proces celular care are loc in organism. Proteinele sunt responsabile pentru formarea , reglementarea , repararea și protejarea corpului fiecărui organism . Acesta execută o serie de funcții în cadrul ființelor vii , inclusiv cataliza enzimelor , comunicare replicarea ADN-ului și coordonarea în cadrul celulelor , transportul molecular de la o locație la alta.

Surse bune de proteine ​​nu sunt greu de găsit , atât pentru vegetarieni cât și non- vegetarieni. Vegetarienii pot alege din nuci , semințe , produse din soia cum ar fi tofu , produse lactate și legume , inclusiv o varietate de fasole , cum ar fi fasole Pinto , boabe de fasole , fasole Garbanzo și Mazare. Mâncătorii de carne pot alege din ouă, curcan , carne slabă fiartă și pește.

Proteinele joacă un rol important în contracția musculară și în coordonare. Proteinele sunt prezente în țesuturile musculare sub formă de numeroase microfilaments și oferă structură musculară. Creșterea masei musculare depinde de caracterul adecvat al proteinelor din organism . Este extrem de important să se creeze un echilibru între rata de sinteză a proteinelor musculare și defalcarea acestor proteine ​​musculare. Rata de descompunere a proteinelor musculare variază în funcție de condițiile specifice , de exemplu , cerința de proteine ​​este diferită în timpul limitei de vârstă , în cazul în care defalcarea de mușchi accelerează și este diferită pentru formatorii de rezistență , care ar avea nevoie , de asemenea, să ia în considerare o sincronizare perfectă , împreună cu cantitatea aportului de proteine.

Proteinele sunt esențiale pentru construirea corpului. Organismul execută un mecanism de auto- apărare și se protejează de diverse infecții și boli cu ajutorul anticorpilor . Acești anticorpi sunt proteine ​​specifice, care au capacitatea de a detecta elemente străine , de asemenea, cunoscute sub numele de antigeni . Organismul raspunde la antigeni prin producerea de anticorpi specifici.

O altă sarcină importantă realizată de proteine ​​este de buna funcționare a sistemului nervos . Sistemul nervos alcorpului este activat ori de câte ori este declanșat și la rândul său, reacționează o reacție adecvată . Receptorii prezenți în sistemul nervos sunt responsabili pentru a cuprinde un răspuns prompt, al complexului de proteine. Aceste proteine ​​receptor ajută la transmiterea semnalelor nervoase în celule și reglementează sistemul nervos central.

Proteinele pot beneficia , de asemenea, corpul de a fi o sursă de energie . Consumul de dietă care nu furnizează suficientă energie pentru organism , cum ar fi în timpul programelor de foame sau de pierdere in greutate determină organismul să utilizeze propriile proteine ​​functionale pentru a compensa . Cum organismul nu păstrează proteine ​​suplimentare , enzimele și proteinele ​​musculare descompun pentru a produce aminoacizi pentru a furniza energie sau sintetiza glucoză și de a asigura o aprovizionare continuă cu energie a celulelor .