beneficii ras

Beneficiile pentru sănătate ale râsului includ reducerea de hormoni de stres și a tensiunii arteriale, precum și creșterea fluxului de sânge și oxigenarea celulelor și organelor. Râsul oferă un antrenament natural pentru o serie de grupe de mușchi, care poate apăra împotriva bolilor, și chiar crește răspunsul tumorii benefice și uciderea celulor bolnave din tot corpul. Hohotele de râs a fost demonstrat, de asemenea, pentru a crește memoria, inteligența, și creativitatea.

Răspunsul fizic al râsului este foarte rapid. După ce simțurile noastre sunt expuse la ceva ” amuzant ” , un curent electric trece prin sistemul nostru nervos la cortexul cerebral. Funcțiile superioare ale creierului în emisfera stânga decodează cuvintele și structura sintactică într-o abordare foarte analitică a informațiilor , în timp ce emisfera dreapta mai creativ înțelege umorul. Centrul vizual al creierului nostru formează apoi o imagine a ideii pline de umor , în timp ce sistemul nostru emoțional ( limbic ) eliberează substanțe chimice care îmbunaătățesc starea de spirit sau promovează fericirea . În cele din urmă , funcționarea motorului nostru ne face să râdem , să zâmbim.

Umorul este , de asemenea, o modalitate de a crește retenția de informații în setările academice sau profesionale, din cauza numărului mare de conexiuni mentale între informare și răspunsuri emoționale ( râsete ). Numărul de Gamma – interferon și celule T , care sunt boli tumorale și vânătorii ale corpului , sunt crescute prin cantități regulate de râs , și a altor boli , cum ar fi infecții respiratorii și răceala care poate fi inhibată și scăzută în cazul în care râsul este o obișnuită parte din viața unei persoane.

Rasul a fost demonstrat pentru a reduce nivelul anumitor hormoni de stres din organism . Deși unele dintre aceste substanțe chimice sunt necesare în organism , în anumite situații , nivelurile ridicate fără aplicație utilă pot provoca un dezechilibru în homeostazia și pot avea un impact asupra comportamentului. Aceștia sunt numiți hormoni imunosupresoari , și pot avea un efect nociv asupra sistemului imunitar . Prin diminuarea prezenței și producția acestor hormoni de stres prin ” activitate veselă ” ( cum ar fi râsul ) , starea generală de sănătate și de bine a unei persoane poate fi îmbunătățită .

Pe partea pozitivă a impactului hormonal , râsul poate crește , de asemenea, numărul de hormoni benefici , cum ar fi endorfinele și neurotransmițătorii din organism . Prin creșterea nivelului de endorfine in organism , studiile au arătat că pragul unui subiect pentru durere este crescut , ceea ce face din râs un calmant sau un amortizor durere. Endorfinele atașează la aceeași receptori din creierul nostru ca opiacee , făcând eliberarea de endorfine , cum ar fi o experiență de droguri , fara efecte secundare negative , împreună cu relaxarea stărea de spirit , tensiune , furie , și durere . O creștere în neurotransmițători înseamnă că creierul este capabil să funcționeze mai repede , face conexiuni mai rapid , și să înțeleagă situații și probleme , la o rată mai mare .