beneficii fulgi de ovaz

Consumând un castron aburind de fulgi de ovăz este un excelent ansamblu de mic dejun pentru a promova o sănătate mai bună. Ovăzul este încărcat cu fibre, proteine​​, și substanțe nutritive, cum ar fi fier, magneziu, potasiu, seleniu, acid folic, acizi grași și omega-3. În plus, ele conțin fitonutrienți puternici și antioxidanți pentru sănătatea dumneavoastră.

Pentru a spori beneficiile pentru sănătate ale fulgilor de ovăz, pur și simplu adăugați nuci, fructe sau condimente. Nu adăugați prea mult zahăr, totuși. În schimb, aromele naturale de fructe și condimente sporesc gustul.1 . Reduce colesterolul

Fibra prezentă în fulgii de ovăz are beneficii hipolipemiante . Fibrele solubile beta-glucan scade LDL ( colesterolul ” rau ” ) și scade absorbția intestinală a colesterolului .

Administrația de Alimente și Medicamente din SUA recomandă un aport zilnic de 3 g de beta – glucan la scăderea colesterolului LDL. Doar o jumătate de cană de ovăz conține aproximativ 2 grame de fibre solubile.

În plus , fulgii de ovăz conțin un antioxidant numit avenanthramideă care protejează împotriva oxidarii LDL. Un studiu publicat in Jurnalul de Nutriție în 2004 sugerează că acești compuși dau rezultate chiar mai bune atunci când sunt combinate cu vitamina C.

Deci, pentru a spori efectele de scadere a colesterolului , combină faină de ovăz cu alimente bogate în vitamina C, cum ar fi o portocală .

2 . Reduce riscul cardiovascular

Fulgii de ovaz sunt bogați în antioxidanți care luptă împotriva radicalilor liberi și reduc stresul oxidativ și inflamația care contribuie la ateroscleroza sau rigidizarea arterelor – o cauza de atacuri de inimă.

3 . SIDA și ăierdere în greutate

Un mic dejun din fulgi de ovăz este grozav pentru cei care încearcă să piardă aceste kilogramele în plus și să mențină o greutate corporală sănătoasă. Fiind bogat în proteine ​​și fibre, te face să te simți sătul.

Un studiu 2013 publicat în Jurnalul Colegiului American de Nutriție sugerează că fulgii de ovăz oferă mai multe fibre de umplere decât alte cereale .

4 . Stabilizează zahărul din sânge

Fulgii de ovăz conțin carbohidrați de înaltă calitate, care oferă o sursă constantă de energie în comparație cu alte opțiuni de mic dejun . Fiind bogate în fibre , corpul se digera mai lent și nu provoacă o creștere a nivelului de glucoza din sânge.

Mai mult, studiile științifice au descoperit ca un consum regulat de cereale integrale , cum ar fi ovăz reduce riscul de a dezvolta diabet de tip 2 .

5 . Scade tensiunea arterială

Un studiu din 2002 publicat în Journal of Family Practice a arătat că un consum regulat de cereale de ovăz ajută la reducerea tensiunii arteriale sistolice și diastolice la persoanele cu hipertensiune arterială ușoară.

O portie de zi cu zi de ovăz și adăugarea mai multor produse din cereale integrale în dietă va ajuta la controlul tensiunii arteriale și la reducerea riscului de atacuri de cord.

6 . Protejează împotriva cancerului de sân

Fulgii de ovaz sunt bogați în fitochimicale, cum ar fi lignani și enterolactona care protejează împotriva cancerului. Enterolactona în special, s-a fost dovedit a fi eficace în prevenirea altor tipuri de cancer de sân.

In plus ,fibrele solubile din ovăz , secară și alte alimente similare au un impact direct asupra celulelor cancerului de sân .

Un studiu din 2007 publicat în Jurnalul International de Epidemiologie , de asemenea, arată că femeile aflate la premenopauză cu o dietă bogată în cereale integrale poate reduce riscul de a dezvolta cancer de sân cu 41 la sută.