Scrisul de mesaje si condusul sunt adesea subiecte de stiri, crescand gradul de pericol al neatentiei la volan. A sti este jumatate din rezolvarea problemei, dar cei din jurul tau sau chiar tu chiar preveniti acest risc ridicat de accidente? Cei care abia isi ridica permisul de conducere sunt entuziasmati si neatenti de obicei, nu au experienta. Iata cum sa stai deoparte de aceste riscuri:

1. Cand conduci, doar conduci. Nu se permite multitaskingul la volan, niciodata! Doar ceilalti pasageri pot vorbi la telefon, pot scrie mesaje sau schimba muzica intruna.

2. Tine departe lucrurile. Pune bine lucrurile care se misca prin masina cand aceasta este in miscare, precum sunt gentile si telefoanele.

3. Fa rost de un GPS cu voce. Acestea reduc numarul datilor cand soferul trebuie sa se uite pe ecranul lor.

4. Priveste in fata. Conducatorii novice tind sa se uite la liniile de pe margini. Obisnuieste-te sa te uiti in fata, la drum, si sa fii atenta la intreaga panorama.

5. Fii un model demn de urmat. Tinerii invata unii de la altii.

6. Mai tine lectii de condus. Daca nu esti foarte sigura pe tine, poti sa mai iei lectii suplimentare pentru a te obisnui cu regulile. Te pot feri de accidente si de neatentie.