Esti indragostita pana peste cap si vrei mai mult decat niste saruturi lungi si atingeri. Insa sunt multe lucruri de care nu esti sigura. Iata cum sa te pregatesti pentru prima oara cand faci sex.

Capata experienta. Inainte de sex, ar trebui sa fii relaxata cand vine vorba de saruturi si mangaieri tandre. Asa scapi de inhibitii si de teama de a arata goala in fata lui. In plus, e ocazia perfecta de a explora corpul iubitului tau.

Nu te lasa constransa. Exista doar un motiv pentru care te culci cu cineva: pentru ca asa simti, nu de dragul lui, de teama sa nu il pierzi sau pentru ca celelalte fete din anturaj au facut-o deja. Exista moda asta de a nu ramane mai “prejos” decat prietenele tale care deja au facut sex. Asteapta-l pe tipul potrivit, asteapta sa te simti pregatita, ca dupa aceea nu mai ai cum da timpul inapoi. Mai bine sa previi decat sa tratezi, nu?

Fara riscuri! Gandeste-te neaparat la contraceptie. Nu numai ca asa vei risca o sarcina nedorita sau o boala cu transmitere sexuala, dar poti savura dragostea mult mai relaxata si fara griji. Nu te lasa induplecata de partener sa ii fie lui bine. Ai grija de tine, in special!

Nu te stresa. Sau cel putin incearca. Nimeni nu se asteapta de la tine sa fii perfecta sau sa stii automat ce ai de facut in pat. Cele mai bune premise pentru prima oara  sunt o atmosfera romantica, nederanjata de nimeni, mult timp si asteptari nu prea mari.

Safe sex. Ce inseamna de fapt asta? Inseamna sexul protejat, desigur. Pentru ca aventura ta sexuala sa nu se transforme intr-un cosmar, trebuie sa te protejezi pe tine. in ciuda faptului ca stim cu totii ca HIV/SIDA se transmite prin contact sexual, din pacate de prea multe ori se uita de prezervativ. Foarte periculoase sunt sangele si sperma, dar si fluidul vaginal, pentru ca poate contine o cantitate mare de virusi. Pentru a evita contactul direct cu aceste lichide, prezervativul este cel mai indicat. Celelalte metode de contraceptie nu impiedica o sarcina, doar prezervativul este singurul mod prin care esti protejata de bolile cu transmitere sexuala.