Odata cu prevestirea iernii care vine rapid, trebuie sa ai grija si mai mare de corpul tau, atat la interior, cat si la interior. In unele zone, iarna chiar este grea si de aceea, corpul are nevoie de sustinere si de grija pentru a arata impecabil.

Pe masura ce vremea devine mai rece si mai uscata, e necesar sa bei mai multa apa, chiar daca nu iti este sete prea mult. Odata cu schimbarea anotimpurilor, se schimba si necesitatile corpului si conditiile sale, de aceea e necesara ingrijirea pielii.

Aerul rece face pielea si corpul sa arate si sa se simta uscate, de aceea devin palide. Dar cu cateva sfaturi, poti ramane cu acelasi ten tineresc si radiant chiar daca este iarna.  O baie fierbinte, in aburi, cat si un masaj cu ulei inainte de baie, face mult bine corpului si pielii. Acest lucru deschide natural porii pielii si ajuta la exfolierea celulelor moarte, pentru a permite cresterea altor celule noi, fapt care iti intinereste pielea.

Pastreaza corpul si pielea bine hidratate, pentru ca este necesar acest lucru. Poti face asta pentru interiorul organismului tau, cat si pentru exterior, prin folosirea de creme foarte hidratante de ten si lotiuni pentru corp. Necesarul zilnic de apa trebuie respectat, dar poti bea si sucuri de fructe si legume. O dieta care contine ulei de masline te ajuta sa iti mentii valoarea de pH a pielii pe timpul iernii.

Cand ne referim la corp, ne referim si la picioare, la degete si la calcaie, care trebuie si mai mult ingrijite pe vremea rece, pentru ca pielea se poate crapa. Fa bai dese calde la picioare si indeparteaza celulele moarte cu o piatra ponce. Aplica o crema de picioare buna. Poarta sosete pentru a mentine picioarele curate si hidratate bine.

Hainele iti protejeaza corpul si pielea, la fel ca si cosmeticele si cremele. Hidratantele pe baza de ulei, fondurile de ten  cu o consistenta mai grasa si balsamul de buze nu trebuie sa lipseasca din arsenalul cosmetic de iarna. Buzele sunt sensibile si se pot crapa, asa ca protejeaza-le cu un balsam hidratant si cremos.