Trebuie sa stii cum sa iti alegi lenjeria intima. Daca o femeie nu stie sa isi alege tipul potrivit de sutien si poarta ceva ce nu e deloc confortbil, poate deveni o sursa de probleme chiar si in activitatile zilnice.

Nu numai  ca sutienul trebuie sa vina bine pe tine, dar trebuie sa sustina sanii pentru ca daca este purtat incorect pentru o perioada de timp, iti va afecta forma sanilor. Primul si cel mai important  lucru de tinut minte este ce marime are sutienul tau. in mod normal este considerat inca un adaos de 3 cm la masura sanilor in cel mai ingust punct al circumferintei bustului (deasupra sanilor). In cazul in care ai un numar impar, adauga inca un centimetru. Numarul nou format este numarul sutienului, acum trebuie sa cauti marimea cupei.

Pentru acest lucru, primul lucru pe care trebuie sa il faci pentru a masura cupa este facuta prin a masura cea mai plina parte a bustului cat mai fit. Daca nu exista nicio diferenta intre masuratori, atunci e marimea A, daca exista o diferenta de 3-5 centimetru, atunci e marimea B si etc.

Iata cateva caracteristici ale unui sutien fix si bun. Ar trebui ca sanii sa intre perfect in cupe, fara sa fie stransi sau sa iasa din cupe. Nu trebuie sa existe nici un exces de spatiu intre san si marginea superioara a cupei. Sutienul trebuie sa suporte bine sanii, ferm.

Este o metoda simpla de a verifica acest lucru. Chiar daca bretelele nu sunt pe umeri, sutienul nu trebuie sa cada. Trebuie sa si permita sternului sa respire. Daca poti sa introduci doua degete intre sutien si spatele tau, atunci inseamna ca sutienul este potrivit. Toate cele de mai sus contribuie la alegerea unui sutien bun si potrivit pentru tine!