Da, grasimea din corp iti tine de calm, te protejeaza, te mentine vie. Dar prea mult dintr-un lucru bun poate face mult rau. Uite alimentele care ard grasimile.

Fructele de padure. probabil stii ca fibrele sunt glontul magic impotriva grasimilor si a greutatii. Te mentin satula pe timpul zilei, departe de frigider. Dar nu stii ca fructele de padure sunt o bogata sursa de fibre. Zmeurele sunt reginele fibrelor, cu 8 grame/cupa. Afinele sunt urmatoarele si apoi murele.

Carnea de curcan. Carnea aceasta are cele mai putine calorii. Ca si lactatele, contine aminoacizi care joaca un rol important in mentinerea masei musculare in timpul pierderii in greutate, pastreaza metabolismul la viteza normala.

Alunele. Ironic, alunele lupta impotriva rasimii, incetinesc cresterea zaharului din sange, alunga foamea. Se pare ca indivzii care au adaugat 500 de calorii din alune in dieta, timp de 3 saptamani, nu au experimentat nicio schimbare in greutatea corpului si au scazut trigliceridele cu 24%. Puterea de satietate a alunelor ajuta oamenii sa manance mai putin, in general.

Iaurtul fara grasimi. Este cea mai buna sursa de calciu – un mineral care lupta impotriva grasimii. Fara el, grasimea se aduna si mai rapid, din cauza elbierarii hormonului calcitriol, care cauzeaza depozitarea grasimii. Ca si curcanul, iaurtul si alte lactate sunt surse bune de leucina, care lupta impotriva grasimii.

Cerealele de dimineata. Printr-un aport de fibre mai mare si mia putine calorii din grasimi decat alte mic dejunuri (oua, sunca), cerealele te ajuta sa te hranesti si sa scapi de kilograme in plus. Femeile  care mananca la mic dejun cereale sunt cu 30% mai putin predispuse sa ia in greutate  ca cele care nu consuma. Pentru a lua tot ce e mai bun din cereale, alege cele bogate in fibre, cerealele slabe in grasimi.