Trebuie sa citesti cele mai importante sfaturi legate de somn, pentru a dormi cat mai bine si mai linistitor. Iata care sunt:

Pierde controlul. Dintre toate lucrurile din lume asupra carora ai putere, asupra somnului nu ai niciuna. Degeaba te rogi, iti doresti sau speri. Cu cat accepti mai repede ca nu e controlat de tine, cu atat iti petreci timpul facandu-ti griji pentru somn.

Fixeaza o ora de culcare. Setezi o alarma ca sa te trezesti in fiecare dimineata, dar punctualitatea cu care tratezi ora de culcare este la fel de importanta. seteaza o alarma a orei de culcare, pentru a ii oferi corpului tau putina rutina, are nevoie.

Relaxeaza-te cu o baie. Somnul vine in timp ce temperatura scade. Exagereaza efectul cu o baie fierbinte, decat sa astepti.

Intuneric. Chiar si cea mai mica unda de lumina te poate distrage. Asta inseamna TV, calculator, luminile din camere. Stinge-le.

Atenueaza zgomotul. Sa iti pui mp3-ul sau iPodul pe shuffle nu e cea mai buna idee pentru a atenua sforaitul iubitului. Cel mai bine investeste intr-un aparat care produce zgomot alb – de fundal.

Fii cool. Racoreste-ti dormitorul dand termostatul un pic mai scazut, apoi baga-te in patura. Un dormitor racoros inseamna ca trupul tau poate functiona mai calm si la viteze mai odihnitoare.

Mananca usor. Inainte de ora de culcare, e bine sa consumi alimente usoare, pentru a evita indigestia sau drumurile la baie. O cina usoara cu doua ore mai devreme de ora de culcare te ajuta sa dormi mai bine.

Fara fumat sau baut. Nu iti face un obicei din a bea zilnic un pahar de vin sau de a fuma inainte de somn. Alcoolul si nicotina sunt stimulente care te mentin treaza.

Pernele. Pernele sunt ca bustierele – este cel mai important echipament pentru a iti imbunatati somnul. Asigura-te ca sunt confortabile si potrivite pentru pozitiile tale de somn.

Da animalele afara. Ghemotoace de par noaptea,caini care viseaza ca scormonesc…oricat de adorabil suna, animalele nu sunt cele mai bune prietene ale omului in timpul somnului.