Pune-ti in valoare frumusetea pielii in haine care sunt cele mai potrivite in cromatica. Refa o garderoba care sa celebreze atuurile tale si sa faca din dimineti un obicei amuzant si simplu.

Cele mai bune culori sunt determinate de o combinatie de factori care includ culoarea parului tau natural, culoarea ochilor si nuanta tenului. Priveste-ti nuanta tenului in lumina naturala si asa vei determina daca este „rece” sau „cald”. Persoanele cu pielea „rece” au o tenta rozie. Cele „calde” au o tenta aurie si piersica. Primele vor arata cel mai bine in culori pe baza de albastru; cele „calde” arata bine in nuantele de galben.

Garderoba clara. Pielea: luminoasa si contrastanta. Sezoane specifice: primavara si iarna. Sfaturi: evita umbrele gri. Contrasteaza culorile luminoase cu cele inchise si adauga culori luminoase pentru a improspata neutrele. Ce culori sa porti: poarta garderoba in combinatie. Nuantele de alb sunt preferate fata de nuantele cremoase. Culorile neutre sunt bogate si cu textura de cerneala, de la negru abanos pana la marin si culoarea cretei si maro spre negru. Rozul puternic e minunat, dar adauga si mango, coral sau umbre rozii. Pastreaza nuantele de albastru bogate, precum safirul, verdele precum smaraldul si galbenul stralucitor ca topazul.

Garderoba cool. Tonul pielii: roziu, gri. Sezoane: vara, iarna. Ideea este sa complementarizezi parul.  Evita galbenul, verde si maron. Doar maroul spre roz precum cacao va fi ok, nu bej, kaki sau maro auriu. Ce culori sa porti: deci fara marouri, doar cacao si maro roziu. Majoritatea nuantelor de albastru sunt ok. Griurile sunt castigatoare. Nuantele de lila deschis sunt minunate cu stilul navy, creta sau alb soft. Rosurile sunt frumoase, mai ales daca baza este albastru. Incearca rosu in loc de negru, pentru seara.

Garderoba puternica. Tonul peilii: puternic si inchis. Scopul este sa asortezi lookul bogat cu nuante vibrante, contraste puternice. Sfaturi: fa dintr-un look indiferent si natural unul interesant asortand o culoare contrastanta: negru, maro inchis, navy. Ce culori sa porti: garderoba trebuie sa aiba un alb puternic; rosu, albastru, verde sau galben; culoarea mango, pinului, turcoaz, indigo. Culori inchise, in general. Dar poti sa „incalzesti” garderoba cu nuante de teracota, olive, bronz sau tonuri puternice aurii. Daca nu, alege sa te „racesti” cu nuante albastrui de rosu, rozu puternic si pasteluri reci. Albul aduce un contrast puternic.