Beneficiile uleiului de măsline pentru piele au fost bine cunoscute printre popoarele assssssantice.Fenicieni , egipteni , greci, romani l-au folosit ca un remediu anti-imbatranire. Ei l-au folosit, de asemenea, pentru a trata ranile si pentru a hidrata pielea uscata .

Uleiul de masline contine antioxidanti care îi permit să funcționeze ca un demachiant , crema hidratanta , și protector al pielii . Printre acesti antioxidanți sunt vitamina A si vitamina E. Vitamina E reprezintă parțial beneficiile anti- imbatranire ale acestei substanțe , pentru că ajută la restabilirea elasticitatii pielii.

Pătrunde adânc în piele, fără înfundarea porilor. Uleiul de masline este diferit . Se umezește atât de bine încât este adesea folosit ca un remediu pentru orice tip de afecțiune a pielii , cum ar fi eczeme sau psoriazis. Multe femei il utilizeaza pentru terapia vergeturilor după ce a dat naștere unui copil , și mulți alții il utilizeaza pentru a trata petele care de multe ori apar pe piele .

Un alt beneficiu al uleiului de masline pentru piele este utilitatea sa ca un exfoliant . O cerere comună pentru această substanță naturală este de a se amesteca cu sare de mare si frecat pe corp. Calitățile abrazive usoare ale sarii de mare, combinate cu acțiunea profund penetrantă a uleiului, va elimina celulele moarte ale pielii și lasă epiderma reînnoita și de multe ori stralucitoare .

Uleiul de masline este , de asemenea, utilizat pentru unghii și cuticule si multe femei il folosesc ca demachiant. O altă aplicație interesantă , atât pentru bărbați și femei este înlocuirea de ulei de măsline pentru crema de ras . Mulți oameni au abandonat crema de ras dată a descoperi cât de aproape un bărbierit minim cu ulei de masline .