Este greu de imaginat ca una dintre cele mai simple placeri ale vietii poate fi asa sanatoasa! Piramida alimentelor ne spune ca ar trebui sa mancam foarte multe fructe si legume zilnic. Realitatea este ca multi oameni nu consuma alimente sanatoase.
Am facut schimb intre alimente facute la gratar, coapte, cu prajelile, am dat verdele legumelor si fructele suculente pe cartofi prajiti si shake dublu. O parte din acest schimb se datoreaza lipsei de informatii despre calitatile super-sanatoase ale unora dintre cele mai gustoase fructe.
Portocalele
OK, deci portocalele sunt bogate in vitamina C, care nu numai ca te mentin in forma, dar si ajuta sistemul imunitar si detoxifiaza. Sunt o gustare minunata pentru ca sunt usor de curatat si consumat. Sunt si o sursa de fibre bune. Sunt patru tipuri de portocale: Valencia – cele care se storc si se dau prin blender dimineata, pentru un suc sanatos si dulce; portocalele rosii, care au si sucul de un rosu inchis; persiene, care sunt mai amarui si navel.
Afinele, coacazele
Sunt minunate in prajituri si briose, dar stiai ca iti mentin memoria foarte buna? Pe langa faptul ca sunt bogate in vitamine, se pare ca memoria nu este afectata in timp. De asemenea, ele mentin tractul urinar sanatos, sunt o sursa buna de potasiu si sunt gustoase.
Capsunele
Un rasfat foarte placut cand vin la pachet cu ciocolata, dulci si zemoase,, capsunele sunt fructele favorite ale femeilor in general. Comparativ cu afinele, o cana de capsuni contine de 4 ori mai multa vitamina C si de 2 ori mai mult potasiu. Asa ca devin din ce in ce mai delicioase!
Rodiile
Se curata mai greu, insa se merita! Sunt foarte bogate in vitamine, antioxidanti, iar sucul de rodii reduce riscul bolilor de inima, asa ca imprastie niste seminte de rodie in deserturile tale zilnice.