Aplicarea unei lotiuni de corp este una din puținele metode ieftine cu loidcare oamenii se pot răsfăța. O lotiune de corp de calitate poate face minuni asupra pielii deshidratate. Milioane de utilizatori vor fi de acord ca loțiunea de corp oferă multe beneficii pentru oamenii care isi fac timp să-o folosească în mod regulat.

Expertii spun ca pielea de pe fiecare parte a corpului trebuie să fie curățata, exfoliata, hidratata si protejata de soare. Ei, de asemenea, sunt de acord că unele ingrediente pot ajuta pentru a promova o piele mai sanatoasa si mai moale. Hidratantele bune ale pielii ar trebui să includă agenți de legare a apei, care atrag umezeala (cum ar fi glicerina, colagen, acid hialuronic, etc), antioxidanți, care previn deteriorarea cauzată de factori de mediu, cum ar fi soare și smog; si anti-iritante, care sunt compuși care calmeaza inflamația (cum ar fi aloe, ceai verde, vitamina C). Expertii spun, de asemenea, că o lotiune buna nu trebuie sa fie scumpe.

Prețul unei lotiuni poate varia semnificativ semnificativ in functie de ingredientele continute. De exemplu, produsele cu o consistență mai groasă, (loțiuni hidratante, emoliente care conțin cantități mari de petrolatum, unt de shea sau lanolina), sunt ideale pentru utilizarea în timpul lunilor de iarnă, sau de cei care au pielea foarte uscata. În schimb, expertii spun ca lotiunile de corp usoare (care contin compusi, cum ar fi aloe, de jojoba sau acizii glicolic) sunt mai potrivite pentru consumatorii cu piele normala/grasa.