Rasul este una dintre cele mai rapide moduri de a scapa de părul de dolspe corp, dar nu este la fel de eficient ca și epilarea cu ceară. Produsele chimice pe baza de ceara folosesc un ingredient numit tioglicolat de calciu care poate irita pielea, și nici nu miroase foarte frumos.

Din fericire, nu aveți nevoie să renunțe la epilarea cu ceară, pentru a evita contactul cu chimicale. În schimb, face propria ceara cu elemente naturale, cum ar fi zahăr și apă. Acest remediu costa foarte putin și este la fel de eficace ca cele cumparate de la magazin.

Pasul 1

Combina 2 cani de zahar, suc de lamaie 1/4 ceasca si 1/4 ceașcă de apă într-o cratiță. Dacă se dorește, se adaugă o picătură sau două de ulei de arbore de ceai pentru miros.

Pasul 2

Puneti tigaia pe aragaz, și setați temperatura la mediu-mare.

Pasul 3

Se agită amestecul în mod constant pe masura ce se topeste pana dezvoltă o consistență-sirop.

Pasul 4

Ai grija ca amestecul sa obtina o culoare auriu-maronie. Alternativ, se introduce vârful unui termometru in amestec. Ceara este gata atunci când aceasta ajunge la aproximativ 260 de grade Fahrenheit.

Pasul 5

Indeparteaza ceara e la căldură, și se toarnă într-un vas de sticla sau borcan. Lăsați ceara să se răcească pentru cel puțin două ore înainte de a o utiliza.