Fondul de ten face o diferență masivă în machiajul dumneavoastră fondgeneral, deoarece îmbunătățește tenul și oferă un finisaj cu aspect natural. Deci, atunci când fondul de ten nu se aplică în mod corespunzător nimeni nu-ti va observa buzele bine definite sau machiajul fumuriu al ochilor.

Fonul de ten are menirea de a ajuta pielea sa arate impecabil, dar sunt atât de multe lucruri care pot merge prost, atunci când vine vorba de alegerea și aplicarea fondului de ten! Aplicarea in mod incorect a fondului de ten este o greșeală majoră de machiaj pe care oamenii o fac de multe ori.

Multe persoane fac greseala de a alege nuanta greșit. O umbră greșia poate face machiajul detectabil și nenatural. Alege nuante care se potriveste cu tonul pielii. În cazul în care fondul de ten este vizibil și puteți vedea un plasture mai deschisă sau mai întunecată, atunci este nu nuanta potrivita pentru tine. Pentru a alege nuanta potrivita du-te afară și verificați-vă în oglindă în lumina naturala.

Un fond de ten trebuie să fie aplicat în mod corespunzător pentru a da un aspect impecabil. Dar, din păcate, majoritatea oamenilor ignora. După aplicare, trebuie intins in mod corect pe nas, barbie si frunte, utilizând un burete cosmetic, degetele sau o perie kabuki. Trebuie aplicat peste tot, de la frunte pana la linia gatului. Când acesta nu e aplicat corect, se face o linie de demarcație vizibila a maxilarului care arată oribil.

O altă greșeală comună oamenii fac este alegerea marcii nepotrivite. Pe piață, puteți găsi diferite tipuri de fond de ten – crema , lichid , crema de praf și tipuri de crema hidratanta nuanțata. Diferite tipuri de piele au nevoie de diferite tipuri de fond de ten . De exemplu , cei care au pielea uscata nu trebuie să folosească cremă sau pudră pe bază de fond de ten. În cazul în care pielea este uscata, un fond de ten lichid este cea mai bună opțiune . Cei care au combinat sau tip de ten gras ar trebui să aleaga un fond de ten pudră – de preferință, pe bază de minerale . Selectați întotdeauna o textură care funcționează pentru pielea ta .

S-a constatat că cei mai mulți oameni testeaza culoarea fondului de ten pe partea din spate a mâinii sau in interiorul încheieturii mâinii lor. Acest lucru este ceva ce trebuie evitat cu orice preț, deoarece ceste parti ale corpului nu au aceeași nuanță ca și pielea de pe fata . Cel mai bun loc pentru a testa fondul de ten este de-a lungul maxilarului. Verificați întotdeauna la lumina naturala.